Danimarka’da Silahlı Saldırı: 3 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı

Danimarka’da Silahlı Saldırı: 3 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı

ABONE OL
11:06 - 04/07/2022 11:06
Danimarka’da Silahlı Saldırı: 3 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Kopenhag polisi olayla ilgili 22 yaşındaki Danimarkalı bir erkeğin yakalandığını açıkladı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen yaptığı açıklamada, “Danimarka Pazar akşamı acımasız bir saldırıyla sarsıldı. Birkaç kişi hayatını kaybetti ve daha fazlası da yaralandı. Masum aileler alışveriş yapıyor ya da dışarıda yemek yiyordu. Güzel ve genellikle çok güvenli olan başkentimiz bir anda değişti. Danimarkalıları bu zor zamanda bir arada durmaya ve birbirlerini desteklemeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Kopenhag polisi, silahlı saldırı ihbarının ardından başkentteki Field’s alışveriş merkezine hızla gidildiğini aktarırken, şüphelinin ise yerel saatle 17.48’de tüfek ve mühimmat taşırken yakalandığını bildirdi. Polis, olayın gerçekleştiği Zealand bölgesinde olası başka olası şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Kopenhag polis şefi Soren Thomassen, saldırganın 40’lı yaşlarında bir erkek ile bir erkek, bir kadın iki genci öldürdüğünü söyledi.

Olayda yaralananların da bulunduğunu dile getiren Thomassen, yaralılardan üçünün durumunun kritik olduğunu ifade etti. Thomassen ayrıca, şu ana kadar yürütülen soruşturmanın saldırının ırkçı bir nedenle gerçekleşmediğine işaret ettiğini kaydetti.

Danimarka geçen hafta, devam eden Tour de France bisiklet yarışının ilk üç etabına ev sahipliği yapmış, yüz binlerce Danimarkalı yarışı izleme için sokaklara dökülmüştü.

Olayın ardından İngiliz şarkıcı Harry Styles dün gece Kopenhag’da alışveriş merkezine yakın bir yerde vereceği konseri iptal etti.

Danimarka Kraliçesi Margrethe ve Veliaht Prens çifti ise yaptıkları açıklamada “Düşüncelerimiz kurbanlar, yakınları ve trajediden etkilenen herkesle birlikte” ifadelerini kullandı.

Zanlının bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Danimarka’da Silahlı Saldırı: 3 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Danimarka’da Silahlı Saldırı: 3 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Danimarka’da Silahlı Saldırı: 3 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.