ÇÜRÜK ELMAYI ISIRAN, KURDUN BOKUNU YER!

ABONE OL
01:16 - 31/10/2021 01:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetin sana tanıdığı eşit haklarla saldıracaksın rejime.

Hani elma kurdu olarak girdiğin bir meyveyi çürütmüştün ya içeriden, işte aynen öyle büyüyeceksin.

Yavaş yavaş yiyeceksin cumhuriyetin meyvesini, hem de bir elma kurdu gibi beslenip büyüdüğün yere sıçarak!

Parasını yiyeceksin, sonra yaptığı fabrikaları satacaksın. Bütün bunları da Cumhuriyetin sana verdiği haklarla yapacaksın.

Baktın ki anayasa yetmiyor Memleketi satmana, bu sefer hakimleri satın alacaksın.

Baktın ordu karşı çıkıyor, kumpas kuracaksın hepsine. Kayıtlar tutacaksın insanların özel hayatlarından ve tehdit edeceksin. O da yetmiyorsa sistemin içine sızacaksın, elmaya girdiğin gibi küçük bir kurtçuk olarak.

Fakat elmaya girince, dert bitmiyor. Ağaç zayıf kalsın diye bakım yapılmaması lazım. Sulama, gübreleme olmamalı ve en önemlisi ilaçlamada yapılmamalı. Dolayısı ile çiftçiyi kandıracaksın, “az su ver, ilaçlama yapma, gübreden uzak dur ki organik olsun “gibisinden.

İşte seçmenin kandırılma yolu da “din “ile olur. İş yerleri artacak herkes zengin olacak diyebilirsiniz fakat gerçekleşmezse yüzünüze tükürürler. Her eve bir araba herkese bir ev sözü verse, olmayınca yine küfredersiniz. En iyisi dini söylemlerle Allah’ın vereceği cennetten size bir umut vererek başlaması lazım. Ne olsa ölmeden gidilmiyor öbür tarafa ve öleninde oyu yoktur sandıkta. Gerçi mezardakilerin bile oy kullandığı olmuştur bu Memlekette!

İşte Cumhuriyetin ağacı kesilmeden önce, içini kurtlandırmak gerekir. Zaten çürümüştü diyeceksin kesilirken. Gövdeye ağaç kurtları ile, meyvelere iç kurtları ile ve kök ile yapraklara da ayrı yollardan saldıracaksın. Kimi kurtçuk rolünde, kimi kelebek gibi göz alıcı olarak gelecek tırtıl yumurtası bırakmaya. Kimi mantar olup büyüyecek dallarında.

Ve bir gün birileri çıkıp 29 Ekim münasebeti ile “yıkılmaz “diyecek Cumhuriyete.

İşte Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere yol tarifi budur. İlk seçimlerde göreve gelirse rejim düşmanları aynen böyle davranabilirler. Dış güçlerin yapamadığını, içine sızarak yapabilirsiniz.

Neyse, gelelim elma kurduna. Büyümeye başladı mı, girdiği delikten dışarıya “sıçmaya “başlar ve siz görünce “bokunu “anlarsınız elmanın kurtlandığını.

Sizi yöneteceklerin girdiği delikten dışarıya “bok sızmaya başlarsa “, bilin ki kurdu büyüttük ve mevsim kışa yaklaşıyor. Fakat bu saatten sonra dönüş olmaz.

Çürük elmayı ısıran, kurdun bokunu yer!

Elmayı yemek için Cumhuriyet ağacına saldıracak zihniyetleri ülke yönetiminden uzak tutmak lazım.

Benden söylemesi …

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.