Cumhuriyet yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz

Cumhuriyet yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz

ABONE OL
11:22 - 02/11/2022 11:22
Cumhuriyet yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Münih Başkonsolosluğu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir resepsiyon düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu Yıldönümü münasebeti ile Nymphenburg Sarayında Kabul Resmi düzenledi.

Resepsiyona CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Sivil Toplum Kuruluşları ve aralarında öğrenci gruplarının da olduğu çok sayıda davetli katıldı.

T.C. Münih Başkonsolosu Mehmet Günay açılış konuşması yaparak günün anlam ve önemine değindi.

Başkonsolos Günay konuşmasında; Türkiye’nin modernleşme, özgürleşme ve zenginleşme sürecine ışık tutan, ilim ve bilim alanında  ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine taşıyan ve bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükranlarını dile getirerek; “Bu yıl 1 Aralik 2022 tarihinden itibaren görev sürem dolmaktadır ve yeni görevim için Ankara’ya gideceğim. 4 yıl boyunca sizlere hizmet etmekten onur ve mutluluk duydum. Bu süreçte bize yardımcı olan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise konuşmasında; “Cumhuriyet bir ülkenin bağımsızlığıdır, cumhuriyet bir ülkenin özgürlüğüdür. Bugün dünyada devlet işlerine karışılmış, istila edilmeye çalışılmış, kendi vatandaşlarının bile o ülkelerde kalamayacakları, kendilerini güvende hissedecekleri farklı ülkelere göç etmek zorunda bırakıldıkları bir yüzyıl içerisindeyiz. Tam da bu sebeple Ulu Önderimizin bizlere miras bıraktığı Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. Cumhuriyet ve kazanımları bir medeniyet tercihimizdir. Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet yolunda aynı kararlılıkla yürüyeceğiz“ dedi.

Bülent Tezcan ayrıca T.C. Münih Başkonsolosu Mehmet Günay’a yeni görevinde başarılar diledi. Klasik müzik eşliğinde devam eden resepsiyonda katılımcılar, büyük bir coşku ile Cumhuriyet Bayramının 99’uncu yılını kutladılar.

ha-ber.com/Sevgi FIRAT/MÜNİH

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.