CUMHURİYET

ABONE OL
11:34 - 27/10/2022 11:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Köhnemiş, dağılmış, bilime ve tekniğe kapılarını kapamış Osmanlı’nın harabeleri üzerine, usta bir nakkaşın özenle yarattığı eşsiz bir sanat eserine benzeyen Türkiye Devletinin simgesidir CUMHURİYET. 

Laiklik, Cumhuriyetin aydınlık yüzüdür

Modern Türkiye’nin, demokrasinin teminatıdır

Laik Cumhuriyet, Türk aydınlanmasının miladıdır.

Emperyalizm, Türk varlığını yalnız Avrupa’dan değil, Anadolu’dan da söküp atmak istemişti.

Ama umduğu gibi olmamış, Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşında emperyalizm ilk yenilgisi sonucu 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu.

Cumhuriyet, ulus egemenliğine dayalı, özgür bireylerden oluşan vatandaşların, eşitlik ilkesini esas alan, hukukun üstünlüğüne dayalı, özgürlükçü bir yönetim biçimidir.

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923 yılında kurulmuş, 1931 yılında Anayasanın 2. Maddesi olan;  Laiklik ilkesi kabul edilmiştir.

Emperyalizm, mazlum ülkelerin bu kurtuluş savaşına yaptığı maddi ve manevi desteklerinin yanında bu ‘’Kutsal İsyanın’’ mazlum ülkelerce örnek alınmasından korkuyordu.

Dün olduğu gibi  aydınlıktan korkanlar, Osmanlı Devleti’ni çağın gerisinde tutarak yok edenler bugün de Laik Cumhuriyeti ortadan kaldırıp, çağın gerisine taşımak isteyen karşı devrimcilerin, ulaştıkları noktanın ne denli tehlikeli boyutlara ulaştığını endişeyle izliyoruz.

Bilim Kurumlarına, Üniversitelere ve devletin can alıcı kurumlarına, adaleti sağlayacak Yargıya Laik Cumhuriyetin karşıtlarını yerleştirerek Şeriat Devleti hazırlıklarını endişeyle yaşıyoruz.

Aslında bilgili gerçek din adamı yetiştirmek için kurulan İmam Hatip Okullarını arka bahçeleri yaparak tüm kurumlara Laik Cumhuriyeti yok edecek militanlar göreviyle yerleştirildiler.

Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığına getirilen kişi, Atatürk’e hakaret etme cüretinde bulununca, halkın tepkisi karşısında ilke edindikleri ‘’kastım o değildi’’ yalanına sarılmıştı.

Devlet, imam kökenli tarikat militanlarınca işgal edilmiş durumdadır.

Laik Cumhuriyetin yurtdışı temsilciliklerinde bulunan Büyükelçilikler, Konsolosluklar rüşvetçi, cinayetle suçlananlarla, tarikat ve sabıkalılar temsilciliği konumuna getirilmektedir.

Tarikat-Siyaset, Ticaret üçgeninde içerisinde halkı soyanların, dolandıranların devletin bakanlarıyla özellikle İçişleri Bakanıyla resimler çektirebildiği bir dönemi yaşıyoruz.

Türbanlı olduğu için milletvekili seçilen kadının, Fetö elamanlarıyla aile içi rüşvet parası kavgasında, kendilerinin çektiği görüntülerde ve belgelerle milletvekili maaşıyla üç milyon Dolara yat kiralamasını umursamayarak Türbansız resminin gösterilmesinden şikayetçi oluyor ve utanmadan, TBMM’ inde ‘’nerede kalmıştık’’ dercesine el üstünde tutulmakta.

Acaba karşı devrim kasaları mı oluşturuluyor ki Sarayın sesi çıkmıyor.

Sözde yoksul çocukları okutma yutturmacasıyla hem devlet parasıyla yandaş tarikat ve aile

vakıflarını beslemek hem de körpecik beyinleri kirleterek, çocuk tecavüzlerini ‘’bir kerecikten bir şey olmaz!’’ Diyerek ahlaksızlığı koruma noktasına geldiler.

Hatta o kadar ileri gittiler ki; TSK’dan şeriatçı olduğu için ihraç edilen, Erdoğan’la belediye Başkanlığı döneminde ilişkisi olan, Cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanı atanmış Adnan Tanrıverdi ve aynı suçlardan TSK’dan atılmış subaylarla kurduğu ASSAM, İslam Ülkelerini birleştirmek amacıyla ASYA-AFRİKA Projesi ile ASRİKA Devleti kurulacağı, Başşehrin İSTANBUL, Ortak dilin ARAPÇA olması kabul edildi. (* 1)

Mahir Ünal’ın Türkçe ve Dil üzerine yaptığı itiraf AKP’NİN ASRİKA DEVLETİ İtirafıdır.

Bahçeli’nin çıkışı tabanını frenlemek içindir.

Tüm bu olumsuzlukları, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk görmüş, Türk Gençliğine ve Türk Ulusuna Laik Cumhuriyeti olumsuz koşullarda dahi koruma görevi vermişti.

Cumhuriyetimizin doksan dokuzuncu yılını kutladığımız bugünlerde tüm olumsuzluklara rağmen, sağlam temeller üzerinde daha nice yüzyıllara erişeceğimize inancımız tamdır.

İlk seçimde bu işbirlikçiler ‘’geldikleri gibi gideceklerdir!’’

  1. Yılda Laik Cumhuriyet’i yine birlikte

Coşkuyla kutlayacağız.

  1. Yıl Kutlu Olsun!

 

YILDIZ AKALIN

 

(* 1) İslam Birliği Kongresi 19-20 Aralık 2019’da İstanbul’da yapıldı. Bu toplantıya Üsküdar ve Dumlupınar üniversiteleri ile DİYANET-THY-MKEK-ASELSAN-TAİ- HAVELSAN-BURSA-BEYOĞLU -BAHÇELİEVLER-ESENLER-SANCAKTEPE-SULTANGAZİ Belediyeleri bu organisyona destek verdi.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.