Cumhurbaşkanı Kesin Aday Listesi Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Kesin Aday Listesi Yayımlandı

ABONE OL
11:18 - 31/03/2023 11:18
Cumhurbaşkanı Kesin Aday Listesi Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin aday listesi yayımlandı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan YSK kararında, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin Cumhurbaşkanı kesin aday listesi yer aldı.

Kararda, 28 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi geçici aday listesine belirtilen süre içinde yapılan itirazların YSK tarafından değerlendirilerek itirazların reddine karar verildiği belirtildi.

4 adayın mezun oldukları üniversite bilgileri

Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Cumhurbaşkanı adayları alfabetik sıralamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan’dan oluştu.

Kararda, adayların doğum tarihleri ve mezun oldukları üniversitelerin bilgileri de yer aldı.

Buna göre, 17 Aralık 1948 doğumlu olan Kemal Kılıçdaroğlu Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 4 Mayıs 1964 doğumlu olan Muharrem İnce Uludağ Üniversitesi, 26 Şubat 1954 doğumlu olan Recep Tayyip Erdoğan Marmara Üniversitesi, 1 Eylül 1967 doğumlu olan Sinan Oğan da Marmara Üniversitesi mezunu olarak görülüyor.

YSK Başkanı Ahmet Yener dün, Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı ve yükseköğretim diplomasıyla ilgili itirazları oy birliğiyle reddettiklerini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Cumhurbaşkanı Kesin Aday Listesi Yayımlandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhurbaşkanı Kesin Aday Listesi Yayımlandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhurbaşkanı Kesin Aday Listesi Yayımlandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.