CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİMLE GİTMEZ!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir liderin gitmesi için iki yol vardır. Birincisi parti içinde yerini fazlasıyla dolduracak yeni bir aday. İkincisi güçlü ve akıllı bir muhalefet.

Erdoğan parti içinde yerine kimseyi yetiştirmez bana kalırsa.

Dolayısı ile geriye akıllı bir muhalefet kaldı.

Peki muhalefet ne yapmalı. Bunun içinde iki yol var. Satılacaksın hükümete bir makam karşılığında ve ne derse yapacaksın, içeriğine bakmadan. En kolay seçenek bu!

İkinci seçenek ise güçlü bir lider ile sesini duyuracaksın.

Önce şartlar “olgunlaştı mı” bir inceleyelim isterseniz.;

Asgari ücret ve emekli maaşı yeterli olgunluğa erişti bence. Her yeni emekli asgari ücretten prim ödemiş ise yaklaşık 1500 TL alacaktır ve yeterli olgunluktur bu. Değil muhalefete, kimi görse oyunu verir ilk seçimde. Geçim derdi, seçmeni gerdi diyoruz biz bu duruma.

Emekçi ve emeklinin sıkıntıda olduğu şu günlerde, işsizlikte artmışsa yeterli olgunluğa ulaşmıştır şartlar. Birde virüs ekonomisinin zorlaştırdığı bir 2021 başlangıcı düşünün ve neyin eksik olduğuna siz karar verin.

Tek eksiğimiz, vatandaşın inanacağı ve güveneceği bir muhalefet. Bu da lidersiz olmaz. Konuşmasını bilecek, kalabalığa hitap etmeyi bilecek bir aday.

İşte muhalefet partilerinin ÇOĞU böyle insan gördü mü tekerine taş koyarlar yapılanmada. Daha ilçe ve il teşkilatında çalışmasına izin vermezler koltuk korkusundan. İl başkanı çalışkan ve zeki insanları geri planda tutarsa, balık ayaktan kokar siyasette. Teşkilatlardan yetişen dinamik kadrolar genel merkezide gelişmesi ve değişmesi için zorlayacağı yerde, ayaktan başlar kokular.

Partinin kokusu ayaktan çıkar ve ne olur bilir misiniz?

Daha seçmene en yakın yerden iticilik başlar. Seçmen “bundan adam olmaz “der alt kadrolar için. Başka partilerden dönen siyasetin çürüttüğü eski kadrolar mı dersiniz, yoksa işi bilmeyen bugüne kadar karakterini ispat edememiş adamlarımı seçersiniz. Artık ne ararsanız dolar bazı muhalefetin içine.

İl teşkilatı parası olan kirayı ödeyecek insanları çevresinde tutar. Birde nereye ne harcadığını sormayacak parası olmayan fakat işe de karışmayan gönüllü kadrosu ayarlar.

İl teşkilatı, işi yapabilecek insanları bulup bunları desteklemeyi bilmezler. Vekil adayı ben olayım, genel başkanla resmim olsun, çıkıp yerel medyada boy göstereyim düşüncesini kafasından silemezler. Bir kısmı da toplanan paradan payını alır ilk baştan.

Muhalefet böyle davranıp iş yapacak adayları çıkartmadığı sürece, Erdoğan seçimle gitmez. Bu muhalefet karşısına ekip ve aday çıkartmadığı için gitmez. Hatta AKP içinden bile muhalefet çıkartmak için canla başla çalışır!

Parti içinde toplumun desteklediği insanları yükseltip, hatta genel başkanlık koltuğunu bile hemen teslim eden muhalefet partileri üzerine alınmasın. Hele hele kendisi koltuktayken yerine en az üç aday belirleyip toplumun bunları tanımalarını sağlayan liderlere hiç sözüm yok. Ya da teşkilatta gizli oylama ile tarafsız adayların seçilmesine zemin hazırlayanların ellerinden öperim!

Benim fikrim, Muhalefet zeminden çalışmaya başlayıp tepede aday çıkartamayacağı için Erdoğan seçimle gitmez. Kendisi sağlık şartlarından bırakırsa ilk seçime aday olmadan, orasını bilemem!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.