CORONA VİRUSU

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adamın birini bir gün, kuduz bir köpek ısırmış, adam yarın gider aşı olurum; öbür gün gider aşı olurum, haftaya giderim derken iş işten geçmiş, adamı karantinaya almışlar, adam eline kâğıdı kalemi alıp başlamış uzun uzadıya bir şeyler yazmaya, bunu gören doktorlar, adamın uzun uzadıya bir şeyler yazdığını görünce her halde vasiyetinizi yazıyorsunuz deyince, hasta adam yok ısıracağım adamların listesini yapıyorum demiş.

Dünya üzerinde savaşların boyutları her geçen gün değişiklik gösteriyor. Bir dönem kılıç; kalkanla bir başka dönem mekanik silahlarla savaşılırken, şimdi emperyalist güçler medya; internet ve biyolojik savaşlarla yapılıyor. İnsan veya canlı varlık hiç önemi yok, milyonlarca insan ölmüş, aç kalmış, yerinden yurdundan olmuş hiç önemli değil. Onların tek derdi var, Dünya üzerinde hakimiyetlerini sürdürebilmek. Yılardır Kongo virüsü (Ebola) hâkim güçler tarafından bilindiği halde herhangi bir aşı geliştirme ihtiyacı duymayanlar, ne zamanki Avrupa’ya sıçrama söz konusu oldu, hemen aşı geliştirdiklerini söylemeye başladılar. Bilindiği gibi Çin Dünya ekonomisinde %15’lik bir paya sahip, bu büyük ve hızlı yükseliş

%25’lik ekonomiyi elinde bulunduran Amerika’nın korkulu rüyası, onun içinde her türlü savaş mübah. Fırsatçılar için stokçuların depolarındaki malzeme; gıda vb. hepsinin tüketilmesi, Çini izole ederek, ekonomisini çökertme, Avrupa ekonomisinin lokomotifi olan Almanya ne kadar insanların paniklemesini yatıştırmaya çalışsalar da şu gün itibarıyla, birçok mağaza ve eczanelerde maske ve gıdaların hızla eridiğini görüyoruz. Özelikle savaşlardan çok acı görmüş Almanya’da yaşayan insanlar gıda stoklamaya başladılar bile.

Virüsler yaşaya bilmek için bir canlı organizmaya ihtiyaç duyarlar, örnek olarak Elinize; yüzünüze, burnunuza bulaşıp, vücudumuzdaki hücrelerin içerisine girerek yaşamaya çalışırlar, şayet ellerimizi; burnumuzu, ağzımızı iyi yıkarsak ve ellerimizi dezenfekte edersek, birde mümkün mertebe kalabalık ortamlardan uzak durursak, hiçbir şey olmaz. Virüslerin canlı bir organizma olmadan yaşama şansı alt ve en fazla on iki saattir. Panik yapmadan, fakat tedbir alarak bunu insanlar atlatacaktır, egemenler birbirini ısırıyor gibi görünerek, bakalım faturayı kime çıkaracaklar.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.