Corona Virüsü Salgınında Can Kaybı 800 Bin

Corona Virüsü Salgınında Can Kaybı 800 Bin

ABONE OL
17:10 - 22/08/2020 17:10
Corona Virüsü Salgınında Can Kaybı 800 Bin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya genelinde etkili olan Corona virüsü salgınında can kaybı sayısı 800 bini buldu. Hastalığa yakalanan kişi sayısı da 23 milyona yaklaştı.

2019 yılının Aralık ayının son haftasında Çin’in Wuhan kentindeki bir vahşi hayvan pazarından dünyaya yayıldığına inanılan yeni tip Corona Virüsü COVID-19 salgını tüm dünyada etkili olmaya devam ediyor.

Wuhan vahşi hayvan pazarı

Salgın nedeniyle tüm dünyada 803 binden fazla kişi hayatını kaybederken uzmanlar, Kuzey Yarımküre’de Eylül ayıyla birlikte başlayacak sonbahar ve ardından kış mevsiminin salgının hızını daha da arttırmasından endişe ediyorlar.

Dünyada birçok ülke ikinci dalga endişesi yaşarken henüz birinci dalgadaki vaka sayıları da artışını sürdürüyor.

Bugüne kadar dünyada genelinde görülen 23 milyondan fazla vakanın yaklaşık dörtte biri Amerika’da tespit edildi. Amerika bugüne dek tespit edilen 5 milyon 700 binden fazla vakayla dünyada en çok Corona virüsü vakasının görüldüğü ülke konumunda. Amerika’da 175 binden fazla kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Amerika’da salgının başındaki açıklamalarda ülke genelinde can kaybının 100 bin civarında olacağı tahminleri yapılırken bu sayı hali hazırda iki katına doğru ilerliyor. Diğer yandan Amerika yine dünyada en çok Corona virüsü testi yapan ülke durumunda. ABD’de bugüne dek 75 milyona yakın test yapıldı.

ABD dünya genelinde en çok vaka görülen ülke

ABD’nin ardından dünyada en çok vaka görülen ikinci ülkeyse Brezilya. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun da salgına yakalandığı ülkede bugüne dek görülen vaka sayısı 3,5 milyondan fazla. Ülkede 113 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan 1 milyardan fazla insanın yaşadığı Hindistan da dünyada en çok vaka tespit edilen üçüncü ülke. Hindistan’da bugüne dek 3 milyona yakın vaka tespit edilirken 55 binden fazla kişi de salgın yüzünden öldü.

Hali hazırda aşıyı bulduğunu açıklayan ilk ülke olan ve aşı uygulamalarına Eylül ayında başlayacağını duyuran Rusya, en çok vaka görülen 4. ülke konumunda. Rusya’da 21 Ağustos itibariyle 950 binden fazla kişide COVID-19 virüsüne rastlanırken 16 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Her ne kadar Rusya aşıyı bulduğunu açıklasa da uluslararası kamuoyu ve sağlık çevreleri bu açıklamaya temkinli yaklaşıyor. Rusya’nın Eylül ayında üretim ve uygulamaya başlayacağı aşının ülkedeki vaka sayılarına nasıl etki edeceği merakla bekleniyor.

Dünya genelinde toplamda yüz civarında kurum ve firma aşı çalışmalarını sürdürüyor. Az sayıda aşı çalışması 3. Faz olan insan deneyleri aşamasına gelmiş durumda. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, başarılı bir aşının hiçbir zaman bulunamayacağı ihtimalini de göz ardın etmemek gerektiğini söylüyor.

Türkiye bugüne dek resmi olarak açıklanan 255 bin 723 vaka sayısıyla dünya genelinde en çok vaka görülen 18. ülke durumunda. Türkiye’de salgın nedeniyle açıklanan can kaybı sayısı da 6 bin 80.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.