Corona Virüsü Günlük Vaka Sayılarında Yeni Rekorlar

Corona Virüsü Günlük Vaka Sayılarında Yeni Rekorlar

ABONE OL
13:52 - 09/10/2020 13:52
Corona Virüsü Günlük Vaka Sayılarında Yeni Rekorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey yarımkürede yaz aylarının sona ermesiyle birlikte Corona virüsü salgınında ikinci dalga korkusu yaşanıyor. Başta Rusya olmak üzere pek çok ülkeden rekor düzeyde yeni vaka sayıları geliyor.

Rusya’da son 24 saatte görülen vaka sayısı, 12 bin 126 olarak açıklandı. Bu, salgının başlangıcından bu yana ülkede, bir günde görülen en yüksek vaka sayısı oldu. Daha önce 11 Mayıs tarihinde Rusya’da 11 bin 656 yeni vaka görülmüştü.

Son vakalarla birlikte Rusya’da görülen toplam vaka sayısı 1 milyon 272 bin 238’e yükseldi.

Rusya’da yetkililer, bu haftasonu vatandaşlardan evde kalmaları ve sokağa çıkmamalarını istedi, ancak herhangi bir yasak kararı alınmadı.

Vaka sayılarının yüksek olduğu başkent Moskova’da, 65 yaş üzerindeki kişilerin de sokağa çıkmamaları isteniyor.

Yetkililer ayrıca Moskova’daki firmaları, çalışanlarının en az üçte birinin evden çalışması konusunda da uyarıyorlar.

Yetkililer, vaka sayılarının bu şekilde devam etmesi halinde yeni kısıtlamaların devreye alınacağı uyarısında bulunuyor.

Rusya’da son 24 saatte salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 201 olarak açıklandı. Resmi verilere göre Corona virüsü salgınında ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 22 bin 257’ye ulaştı.

Dün itibariyle salgının başından bu yana en çok vakaya rastlanan bir diğer ülke de Polonya oldu. Polonya’da son 24 saatte 4.739 kişide Corona virüsüne rastlandı. Polonya’daki toplam vaka sayısı 116 bin 338’e ulaştı. Ülkede bugüne kadar 2.919 kişi de Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’da da üç gündür art arda yeni vaka sayılarında rekorlar kırılıyor.

Son 24 saatte Avrupa kıtasında Ukrayna ve Belçika’da da 6 bine yakın yeni vaka tespit edildi. Öte yandan Meksika, son 24 saatte en fazla can kaybının görüldüğü ülke oldu.

VOA tarafından geçilen Corona Virüsü Günlük Vaka Sayılarında Yeni Rekorlar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Corona Virüsü Günlük Vaka Sayılarında Yeni Rekorlar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Corona Virüsü Günlük Vaka Sayılarında Yeni Rekorlar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.