Corona Salgınında Can Kaybı Sayısı 900 Bini Aştı

Corona Salgınında Can Kaybı Sayısı 900 Bini Aştı

ABONE OL
16:11 - 10/09/2020 16:11
Corona Salgınında Can Kaybı Sayısı 900 Bini Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçtiğimiz yılın son haftalarında Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılmaya başlayan Corona virüsü salgınında can kaybı sayısı 900 bini aştı. Dünya genelinde bugüne kadar virüse yakalanan kişi sayısı da 28 milyonu geçti.

Dünyanın modern çağda gördüğü en büyük salgınlardan biri olan Corona virüsü salgınına karşı halen etkili bir aşı geliştirilebilmiş değil. Şu ana kadar dünya üzerinde 200’e yakın aşı çalışmasında sadece Rusya, aşıyı bulduğuna dair bir açıklama yaptı.

Son olarak İngiliz Oxford Üniversitesi’nin AstraZaneca firmasıyla birlikte yürüttüğü aşı çalışmasının insanlar üzerindeki denemeleri, bir deneğin aşı sonrası rahatsızlanması üzerine durduruldu.

Kuzey yarımkürede sonbahar ve kış aylarına giriliyor olması nedeniyle uzmanlar, salgında ikinci ve daha büyük bir dalganın oluşabileceği endişesini dile getiriyor.

Salgın, alınan önlemlere rağmen dünya üzerinde yayılmaya devam ediyor. Halen dünyada en çok vaka görülen ülke, ABD. Son dönemde artan vaka sayılarıyla dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan da ikinci sıraya yükseldi.

En fazla vaka görülen ülke olan ABD’de can kaybı sayısı 200 bine yaklaşıyor. Salgının ilk günlerinde ABD’de 100 bin civarında can kaybı olacağı tahmin ediliyordu. Ancak bu rakam daha şimdiden iki katına ulaşmış durumda.

Corona virüsü salgını dünya üzerinde 200’den fazla ülke ve yerleşim bölgesinde görülüyor. Dünya genelinde salgın nedeniyle her gün binin üzerinde kişi hayatını kaybediyor.

Türkiye’de de can kaybı sayıları artıyor

Türkiye’de de salgın son günlerde yeniden hız kazanmış durumda. Bir süre önce alınan önlemlerle binin altına düşen vaka sayıları yeniden 1500-1800 aralığında seyrediyor. Türkiye’de son dönemde günlük can kaybı sayılarında da artış göz çarpıyor. Sağlık Bakanlığı, can kaybı artışının 65 yaş üstü vaka sayısının yükselmesine bağlı olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de resmi verilere göre bugüne kadar 284 bin 943 kişi virüse yakalanırken hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 837 kişi oldu.

Ancak tabip odaları ve muhalefet partileri, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin inandırıcı olmadığını, gerçek sayıların bunun çok üzerinde olduğunu iddia ediyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.