CORONA BİZİ KISKIVRAK YAKALADI

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hastalık yoğunluğu bizden çok uzaklarda olduğundan, kendimizi bir müddet bayağı emniyette hissettik.

Oysa ki başımızın üzerinde dolanıyordu Covid 19 kara bulutları. Birden de çöktü geldi ve bizleri kıskıvrak yakalayıverdi. Almanya hükümeti önce çekimser yaklaştı ülkedeki gelişmelere.

Daha sonra da yardım paketleri ile vatandaşları ve şirketleri destekleyerek bazı önlemler almayı hedefledi. Uygulanan evde kalma zorunluluğu ile kontrol altına almaya çalıştı covid 19’u. Hastaneleri donanımlı hale getirdi ve birçok acil olmayan ameliyatları bile erteledi. Hasta olma riskine karşı önlemleri sıklaştırdı.

Homeoffice diye sıkça duyulan çalışma şekli hayatın şartı oldu birçok sektörde.

İşyerleri çalışanlarını evden çakışmaya teşvik etti. Kısa çalışma uygulamalarında bireylere destek sunuldu.

Bu arada evde kalan yuva ve okul çocukları ailelerin bütün dengesini bozarak, evden çalışma zorunda olan ebeveynleri ve Almanya’da çoğunlukta bulunan ve çocuklarını yalnız başına yetiştirmek zorunda olan anne ve babaların finansal sıkıntıları yanında, ailelerin yaşadığı aile içi şiddet de günden güne arttı. Her gün haber bültenlerinde üzülerek takip ettik gelişmeleri.

Bazı aileler için de sıkıntılı günler, aile içi ilişkilerde fırsatlar yarattı. Aileleri kaynaştırdı ve birbirlerine zaman ayırabilmemin ne kadar önemli olduğunun tekrar ön plana çıkmasına sebep oldu.

Ben payıma bu cebelleşmenin çok gereksiz olduğunu, günün saatin önemini ve yaşanılan her anın tadının çıkarılması gerektiğini bazen de kendini dinleme fırsatının en güzel fırsatlardan biri olduğunun yeniden farkına vardım.

Bakın sadece bir ömür var, bu ömrü de kendin için en güzel şeklinde yaşama şansı verilmiş hepimize. Çok şükür sağlığımız yerinde ve bundan sonra da bilelim ki günü gününde yaşamak var. Gereksiz küçük ayrıntılar ve mükellefiyetçilik dürtüsünü yaşarken de kedimizi unutmayalım.

Covid 19 savaşında savaşındaki kayıplarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Sağlıklı kalın ve kurallara uyarak verilen savaşta 1,5 metre sosyal mesafe ile bilinçli ve aynı cephede savaşalım.

Saygılarımla.

Demet Odağ

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.