Çolaker ve Tunga Ayşenli Dakikalar´a konuk oldu

Çolaker ve Tunga Ayşenli Dakikalar´a konuk oldu

ABONE OL
01:35 - 08/10/2019 01:35
Çolaker ve Tunga Ayşenli Dakikalar´a konuk oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bireysel ve Kurumsal Koçluk & Danışmalık Hizmetleri veren Profesyonel Koç ve yazar´ Derya Çolaker ve Ses Dergisi Yayımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tunga  `Ayşenli Dakikalar´a konuk oldu.

Ses Dergisi Yayımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tunga, 15 yıldır `Ayşenli Dakikalar´ adlı haftalık kendi özel canlı radyo programını başarılı şekilde yürüten gazeteci Ayşen Meliha Karaman’ın konuğu oldu.

Bugüne kadar `Ayşenli Dakikalar´da yüzlerce konuğunu ağırlayan Ayşen Meliha Karaman için bu programı diğerlerinden farklı kılan ise Ahmet Tunga dışında iki ünlü konuğunun daha olmasıydı. Tunga dışında, `Bireysel ve Kurumsal Koçluk & Danışmalık Hizmetleri veren Profesyonel Koç ve yazar´ Derya Çolaker ile Berlinlilerin yakından tanıdığı ve pek sevdiği Tango Viento Grubu’nun solisti, ses sanatçısı soprano Dilek Ölçüm de bu özel yayının konuklarıydı.

Radyo programı yapmaya `Ayşenli Dakikalar´a davet edilen Ahmet Tunga’ya en büyük sürpriz ise

Ayşen, Dilek ve Derya’dan geldi. Canlı yayında mikrofon önünde soruları yanıtlayan Ahmet Tunga‘ya hiç beklemediği bir anda masanın altından tek mumlu çikolatalı doğum günü pastası çıkarılırken, Dilek Ölçüm’ün daha önce kayda alınan ` Happy Birthday to You – İyiki doğdun Ahmet´ ses kaydı stüdyoda alkışlar arasında yankılandı. Ayşen, Dilek ve Derya, Tunga’nın doğum gününü ilk kutlayanlar oldular.

Ayşen Meliha Karaman ve işbirlikçileri, „Profesyonel destek aldım“

Program ve doğum günü kutlaması sonra kısa bir söyleşi yaptığımız Karaman,Her hafta tatlı bir heyecan yaşadığım radyo stüdyosunda bu kez durum farklıydı, zira bir gün önce doğum günü olan Ahmet arkadaşımızın yeni yaşını canlı yayında sürpriz bir şekilde kutlayacaktık. Kendilerinden yardım istediğim işbirlikçilerim ise Berlin ‘in ilk Türk profesyonel yaşam koçu Derya Çolaker ve soprano Dilek Ölçüm ‘dü. “dedi.

Ahmet Tunga canlı yayında özgeçmişini anlattı

Berlin de doğup büyüyen ve eğitimini vergi uzmanı olarak tamamlayan Ahmet Tunga, doğum gününe geçmeden önce canlı yayında daha çocuk yaşlarda gazeteciliğe duyduğu merak ve ilgiyle ilkokulda öğretmelerinin de yardımıyla bir sayfalık okul gazetesi çıkardığını, arkadaşlarının fotoğraflarıyla da bunu süslediğini anlattı.

Amatörce ve hobilerini yazarak başladığı gazeteciliği ortaokulda da aynı şekilde, hatta çeşitli konularla da yazarak devam ettirdikten sonra gazeteciliğe olan merakının daha da geliştiğini söyleyen Tunga, „Sonra Merhaba Dergisi ve Euro Türk Dergileri ile Türkiye’deki yerel gazetelerde değişik konular üzerine yazarak, röportajlar yapıp kendimi geliştirerek ve benden önceki gazeteci abilerimin tecrübelerinden yararlanarak 1 ocak 2003 tarihinde, Berlin SES Dergisi‘ni kurdum ve bugün Berlin’de hem çok sevilen, hem de çok aranılan bir dergi oldu. Bugünlere azim, istek, özveri ve disiplinli bir çalışma ile geldim. Bana bu günlere gelmemde katkısı olan başta ailem olmak üzere desteği olan herkese teşekkür ederim. “şeklinde konuştu.

Ahmet Tunga’dan gençlere canlı yayında tavsiye ve öneriler

Asıl mesleği muhasebe ve vergi uzmanlığı olan Ahmet Tunga, canlı radyo yayınında vergi, vergilendirme ve vergi beyannamesi üzerine dinleyicilerini bilgilendirirken, gençlere geleceğe hazırlanmaları konusunda öneri ve tavsiyelerde bulundu. Tunga, „İstediğiniz mesleklere sabırla, merdivenleri yavaş yavaş, basamak basamak çıkarak ulaşabilirsiniz. Hedeflerinize, acele etmeden, telaşa düşmeden, her yaptığınızı güvenle ve istikrarla yaparak, disiplinli bir şekilde çalışırsak mutlaka ulaşırsınız, bunu sakın unutmayın“ diyor. (Kaynak: Berlin SES)

ha-ber.com/Hüseyin İŞLEK

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.