*** Çok sayıda Türk öğrenciye burs verilecek

*** Çok sayıda Türk öğrenciye burs verilecek

ABONE OL
14:58 - 01/02/2009 14:58
*** Çok sayıda Türk öğrenciye burs verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Çok sayıda Türk öğrenciye burs verilecek

Almanya’da Hür Demokrat Parti’ye (FDP) yakınlığıyla bilinen Friedrich-Naumann Vakfı, daha çok sayıda Türk öğrenciye burs vermek istediğini açıkladı

Vakfın yetenekli öğrencilerin teşvikinden sorumlu müdürü Petra Weckel, vakıftan burs alan Türk öğrencilerin sayısının çok az olduğunu belirterek, ”Bunu değiştirmek, daha fazla Türk öğrenciye burs vermek istiyoruz” dedi. Friedrich-Neumann Vakfının 35 yıldan bu yana yaklaşık 6 bin öğrenciye burs verdiğini, ancak bunun fazla bilinmediğini belirten Weckel, hem yabancı ülkelerden gelen, hem de Almanya’da eğitimini tamamlamış olan öğrencilerin vakfın çeşitli burs programlarından yararlanabileceklerini ifade etti. Not ortalamasının çok fazla bir önem taşımadığını belirten Weckel, yazılı başvuruda bulunanların arasından seçilecek kişilerin sözlü mülakata çağrıldıklarını ve bunda başarılı olanlara burs verildiğini söyledi.

Diğer bir burs programı olan ”deneme bursu”nun ise Almanya’da lise eğitimini tamamlamış olanlara verildiğini ifade eden Weckel, bu programdan üniversiteye yeni başlayanların yararlanabileceklerini kaydetti. Bursiyerler arasında kurulan ağ ile farklı kültürleri daha iyi tanıma fırsatı sağladıklarını da belirten Weckel, ”Türk kökenlilerin başvurmalarını özellikle istiyorum” dedi.

Bu arada, Friedrich-Naumann Vakfı bursiyerlerinden Dilşen Bulut, Türkiye’de eğitimini tamamladıktan sonra doktora eğitimini Almanya’da sürdürmeye karar verdiğini, burada vakıflarla tanışma fırsatı bulduğunu ve siyasi çizgisine yakın bulduğu Friedrich-Neumann Vakfına başvurduğunu anlattı. Türk öğrencilerin burs için başvuruda bulunmalarını isteyen Bulut, ”Türk öğrenciler arasında benim başvurum kabul göremez diye bir düşünce var. Böyle bir ön yargı var. Ancak kesinlikle şansları var. Başvursunlar” şeklinde konuştu.

Liberal Türk-Alman Birliği Genel Sekreteri Kerstin Laabs da, bursiyerlerin kendi aralarında kurdukları bir ağın bulunduğunu ve farklı alanlarda iş adamlarıyla tanışma fırsatının sunulduğunu, bunun gelecekte iş bulmak için önemli bir avantaj sağladığını belirtti.

(A.A) ERBİL BASAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.