*** Çok dilliliğin tanıtım günleri düzenlendi

*** Çok dilliliğin tanıtım günleri düzenlendi

ABONE OL
18:44 - 14/06/2009 18:44
*** Çok dilliliğin tanıtım günleri düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Çok dilliliğin tanıtım günleri düzenlendi

Köln kentinde, çok dilliliğin faydalarının anlatılması amacıyla tanıtım günleri düzenlendi

Köln Belediyesi binasında düzenlenen etkinlik çerçevesinde çok dilli olmanın faydalarını anlatan çeşitli stantlar kuruldu ve paneller düzenlendi.

Panellerde yapılan konuşmalarda insanların sadece tek bir dil değil, aksine birden fazla dil konuşabilme özelliğine sahip olduğuna vurgu yapılarak, çok dilli olan kişilerin bazı sorunları daha çabuk çözebilme imkanına sahip oldukları, bu nedenle okullarda erken yaşlarda çok dilli eğitim programları uygulanması gerektiği ifade edildi.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasının (TD-IHK) desteklediği etkinlikte konuşan Köln Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek, devletin okuyanlara fırsat eşitliği sağlamasının zorunlu olduğunu belirterek, ana dilini iyi bir şekilde öğrenip yabancı bir dil öğrenen kişilerin, yabancı dili çok daha iyi konuşabildiğini söyledi.

Almanya’nın bir an önce eğitim alanında reformlar yapması gerektiğini kaydeden Keltek, Almanya’nın çok sayıda dilin konuşulduğu bir ülke haline geldiğini sözlerine ekledi.

Köln Üniversitesi Çok Dillilik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Claudia M. Riehl de çok dilli öğrencilerin başarı oranının daha fazla olduğunu söyledi. Çok dilli eğitimin faydalarına değinen Riehl, eğitimin erken yaşlarda başlamasının da önemine işaret etti.

Panele Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Günter Winands ve çok sayıda yetkili de katıldı.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.