“Çocuklarınızı Türkçe dersine kaydettiriniz”

“Çocuklarınızı Türkçe dersine kaydettiriniz”

ABONE OL
11:16 - 25/01/2023 11:16
“Çocuklarınızı Türkçe dersine kaydettiriniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu FÖTEV NRW’nin Dortmund’da gerçekleştirdiği ‘Vizyon 2023’ toplantısına sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve eğitim gönüllüleri katıldı. Ana dili, eğitim ve eşit haklar için mücadele kararı alınan toplantıda konular belirlendi ve çalışma grupları oluşturuldu.

Dr. Ali Sak, “Ana dil ve çok dillilik’ konusunu ele aldı; eyaletteki ana dil dersleri ve eğitim sorunları hakkında bilgi verdi. Federasyon başkanları ana babalara seslenerek; “Çocuklarınızı mutlaka Türkçe dersine kaydettiriniz” çağrısında bulundu.

 

‘Çocuklarınızı mutlaka Türkçe dersini kaydettiriniz’

 

IRKÇILIK, AYRIMCILIK VE ÇİFTE VATANDAŞLIK

Türkiye Uyum ve Araştırmaları Merkezi Vakfı Türkiye- Almanya, Türkiye-AB Masası Başkanı Yunus Ulusoy, Almanya’da giderek artan ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığından endişe duyduklarını, yetkililerin gereken önlemleri almalarını istedi. Sunumun ardından NSU cinayetleri, Mölln ve Solingen gibi ırkçılık kurbanı olan vatandaşlarımız bir dakikalık saygı duruşu ile anıldı. KRV-Seçim Hakkı Girişimi Sözcüsü Bahattin Gemici, Federal Meclis’te ele alınacak olan çifte vatandaşlık yasa tasarısı hakkındaki son gelişmeleri aktardı. CDU /CSU ve AfD’nin karşı kampanya başlatacaklarını söyleyen Gemici, yurttaşlarımızı bölgelerindeki milletvekilleri ve kurumlarla işbirliği yaparak çifte vatandaşlık yasa tasarısına destek olmalarını istedi.

 

‘Çocuklarınızı mutlaka Türkçe dersini kaydettiriniz’

 

HEDEFLER BELİRLENDİ

 

Katılımcılar, Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet değerlerimizin yurt dışında tanıtılması, ortak hedeflerin belirlenmesi için görüş alışverişinde bulundular. ‘Ana Dil ve Çok Dilliliğin Yaygınlaştırılması’, ‘Veli Dernekleri Ağının Genişletilmesi’, ‘Dijitalleşme ve Sosyal Medya Kullanımının Genişletilmesi’ ve ‘Dernekler Arası Koordinasyon Kurulu Oluşturulması’ olarak dört alanda çalışmaların yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. Buna göre 19 Şubat’ta ‘Dünya Ana dili Günü Etkinliği’, 19 Mart’ta ‘Dünya Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü’ etkinlikleri çerçevesinde konuya özel toplantıların düzenlenmesi öngörüldü.

 

‘Çocuklarınızı mutlaka Türkçe dersini kaydettiriniz’

 

 

Kültür bölümünde ise ‘Yeşil Başlı Gövel Ördek’ ve ‘Bizim Ele Bahar Geldi’ gibi türkülerin beste ve yorumcusu Kazım Birlik ve Dortmund Türk Eğitim Merkezi Müdürü ve ney üstadı Gül Mehmet Akkaya’nın eşliğinde eğitimci-yazar Bahattin Gemici yeni yayımlanan ‘Bana Seni Gerek Seni- Yunus Emre Destanı’ kitabından bölümler okudu. Okuma akşamı izleyicilerin büyük beğenisini kazandı ve duygusal anlar yaşattı. Gemici, “Yunus Emre, çağlar ötesinden bizi barışa, kardeşliğe, iyiliğe, dostluğa ve merhamete davet ediyor. Bu kitabımın toplumuzdaki barış ve hoş görü ortamına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

ha-ber.com/Dortmund
Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.