*** ”Çocukları Hauptschule’ye göndermeyin”

*** ”Çocukları Hauptschule’ye göndermeyin”

ABONE OL
13:30 - 12/02/2009 13:30
*** ”Çocukları Hauptschule’ye göndermeyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Çocukları Hauptschule’ye göndermeyin"

Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği ikinci başkanı Figen İzgin, velilere Hauptschulempfehlung alan çocuklarını Hauptschule’lere göndermemelerini öneriyor.

Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği ikinci başkanı Figen İzgin’in konuya yönelik basın açıklaması şöyle:

"Yaklaşık 23.000 Berlinli altıncı sınıf öğrencisi geçtiğimiz günlerde, yarı yıl karnesi ile birlikte bir sonraki okul yılları için (ortaokul ve sonrası) bir de tavsiye belgesi (Oberschulempfehlung) aldılar.

Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği olarak, 2009/10 yılında çocukları 7. sınıfa başlayacak velilere, eğer çocukları Gymnasium’a göndermeyeceklerse, diğer okul modellerinden (Gemeinschafts-, Gesamt- veya bir Realschule) birini seçmelerini önermektedir.

ÇÜNKÜ:

Bilindiği gibi Berlin’de alınan yeni karar ile 2010/11 eğitim yılından itibaren yalnızca iki okul modeli bulunacaktır. Şu an var olan Haupt-, Real- ve Gesamtschule’ler birleştirilecektir.

Haupt, Real ve Gesamtschule’lerin birleştirilerek oluşturuduğu yeni okul modeli "Sekundarschule" olacaktır.


Şu an var olan Gymnasium modeli ve geçtiğimiz yıl hayata geçirilmiş olan Gemeinschaftsschule’de yine aynı şekilde devam edecektir.

Önümüzdeki günlerde bir sonraki okul yılı için Hauptschulempfehlung önerisi almış çocuklarımızı Hauptschule’lere yazdırmış olmak, en geç bir yıl sonra, yukarıda belirttiğimiz değişikliklerden dolayı farklı sorunları beraberinde getirebilir.

Bu değişikliğe hazırlık amacı ile bazı Hauptschule’ lerin önümüzdeki okul yılı için yeni yedinci sınıf açmayacağını biliyoruz, ancak buna rağmen ailelerimizin bu konuda dikkatli olmalarını ve çocuklarının mecbur kalınmadığı takdirde Hauptschule lere kayıtlarını yaptırmamalarını öneriyoruz.

Bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği’ne 030/616 56 350 veya 030/ 614 32 99 numaralı telefonlardan ulaşabilirler."

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.