*** Çocuklar aşırı dincilere karşı korunmalı

*** Çocuklar aşırı dincilere karşı korunmalı

ABONE OL
13:59 - 02/02/2009 13:59
*** Çocuklar aşırı dincilere karşı korunmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Çocuklar aşırı dincilere karşı korunmalı

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, ülkede yaşayan Müslüman çocuk ve gençlerinin aşırı dincilere karşı devlet tarafından etkin şekilde korunmasını istedi

Özdemir, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, ”Çocuklara anayasa karşıtı, İslamcı ya da kadın düşmanı içerikler aktarıldığında devlet müdahale etmeli. Devlet bu sorumluluğundan kaçamaz” diye konuştu. 

Çocukların bakımına 3 yaşına bile gelmeden başlanmasını savunan Özdemir, bu nedenle gün boyunca çalışan yuvaların açılması gerektiğini ifade etti. Özdemir, Yeşiller Partisi’nden eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer’in siyasete dönmesi dileğinde bulunarak, "Joschka seçimlere katılmıyor, ancak günün birinde yeniden bir göreve hazır olmasını isterdim" diye konuştu.


Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine de konuşan Özdemir, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in istediği gibi Türk kökenli birinin bakanlık görevine getirilmesini arzuladığını ifade ederek, "Bu kişinin bayan olması önemli bir sinyal olurdu" dedi.

Özdemir, partisinin Bavyera eyalet teşkilatı tarafından Amberg kentinde düzenlenen kurultayda ise 27 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ya da Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon hükümeti kurmasını engellemeye çalışacaklarını söyledi.

(A.A) ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.