‘Çocuğun Korunması ve Ailenin Sorumluluğu’ başlıklı aile eğitim programı düzenlendi

‘Çocuğun Korunması ve Ailenin Sorumluluğu’ başlıklı aile eğitim programı düzenlendi

ABONE OL
19:46 - 03/10/2021 19:46
‘Çocuğun Korunması ve Ailenin Sorumluluğu’ başlıklı aile eğitim programı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dortmund Eving’de ‘Çocuğun Korunması ve Ailenin Sorumluluğu’ başlıklı aile eğitim programı düzenlendi.

T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği  Dortmund Eving Selimiye Camii’nde DİTİB Genel Merkez Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ortaklaşa bir aile eğitim semineri düzenledi.

Programın açılışını DİTİB Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Osmanbey Şahin yaptı. T.C. Düsseldorf Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı’nın selamlama konuşmasından sonra Ataşeliğin uzman pedagoglarından Sabri Aydın sunumu gerçekleştirdi.

Aydın yaptığı konuşmada çocuk eğitiminin hassas bir konu olduğunu, eğitimde yapılan her hatanın çocuğun karakterini olumsuz şekillendirdiğine değinerek başladı. Her anne babanın doğal bir pedagog olduğunu dile getiren Aydın, bu nedenle ebeveynlerin çocuk eğitiminin metodları konusunda bilgilenmelerinin onların sorumluluklarının bir parçası olduğunu savundu.

‘Çocuğun selameti’ kavramı ve çocuk eğitiminin temel esasları açıklandıktan sonra gençlik daireleri tarafından hangi durumlarda ve hangi sebeplerle çocukların koruma altına alındığını, çocukların davranışlarında hangi belirtilerin kuşkulara yol açtığını, ailelerin önleyici tedbir olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Gençlik dairelerinin asıl hedefinin çocukların aileden alınmaması olduğu, bunun için de aile yanında destek mahiyetinde çeşitli hizmetlerin sunulduğu örnekleriyle birlikte ifade edildi. 2020 yılının istatistiklerinden de örnek veren Aydın, Almanya genelinde koruma altına alınma sebepleri arasında ‘Überforderung’ (çocukların eğitimleriyle baş edememe, üstesinden gelememe) sebebinin çocukların ihmal edilmesi, çocukların şiddete uğrama veya çocukların cinsel istismarından dolayı alınma sebeplerinden 4 kat daha fazla olduğu, birinci öncelikli sebep olduğu ve bütün koruma altına alma sebepleri arasında 1/3’lik bir orana karşılık geldiğini hatırlattı.

Ebeveynlerin çocuk eğitiminin temel esasları konusunda bilinçlenmesinin bu sebepten dolayı koruma altına alınmaları azaltacağının altını çizdi.

Aile Eğitim Seminerlerinin kendi kurumlarında düzenlenmesini isteyen STK’lar aşağıdaki irtibat bilgileri üzerinden bizimle temasa geçebilirler.
Telefon: +49 211 53 818 853
Faks: +49 211 53 818 854
E-posta:

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.