Çinli Taykonotlar Çin’in Kendisine Ait Uzay İstasyonuna Ulaştı

Çinli Taykonotlar Çin’in Kendisine Ait Uzay İstasyonuna Ulaştı

ABONE OL
13:55 - 17/06/2021 13:55
Çinli Taykonotlar Çin’in Kendisine Ait Uzay İstasyonuna Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çinli üç taykonot uzay görevine başladı. Nie Haisheng, Liu Boming ve Tang Hongbo, üç ay süreyle kalacakları Çin’in uzay istasyonuna ulaştılar. Ekip Çin’in halen inşası devam eden uzay istasyonunda kalacak ilk ekip olacak.

Çin uzayda yeni bir istasyon inşa ediyor. Bu kapsamda istasyona hazırlık amaçlı 4 insanlı seyahat yapılması planlandı. 6 saatlik uçuşun ardından istasyona ulaşan üç taykonot bu seyahatlerden ilkini yaptı.

Çin’in uzay istasyonunun inşasının önümüzdeki yıl tamamlanması ve tam anlamıyla faaliyete geçmesi bekleniyor. Kurulacak istasyonun 10 yıl süreyle faal olarak kullanılması planlanıyor.

Söz konusu seyahat Çin’in 5 yılın ardından uzaya yaptığı ilk insanlı görev olarak tarihe geçti.

Çin, ABD’nin mevcut yasaları nedeniyle bugüne dek Uluslararası Uzay İstasyonu’na görevli gönderemedi. Mevcut yasalar NASA’nın uzay konusunda Çin’le işbirliği yapmasını engelliyor. 2003 yılında ABD ve Rusya’nın ardından insanlı uzay uçuşlarına başlayan Çin, kendi uzay istasyonunu inşa etmeye başladı.

Çin son dönemde ay ve Mars’a da araştırma araçları yollayarak uzay programlarına hız vermis bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Çinli Taykonotlar Çin’in Kendisine Ait Uzay İstasyonuna Ulaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çinli Taykonotlar Çin’in Kendisine Ait Uzay İstasyonuna Ulaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çinli Taykonotlar Çin’in Kendisine Ait Uzay İstasyonuna Ulaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.