Çin’deki Protestolarda “Xi İstifa” Sloganları

Çin’deki Protestolarda “Xi İstifa” Sloganları

ABONE OL
14:23 - 27/11/2022 14:23
Çin’deki Protestolarda “Xi İstifa” Sloganları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’de hükümetin katı Covid önlemlerini protestolar yayılıyor. Bazı protestocular öfkelerini doğrudan Komünist Parti liderlerine karşı gösteriyor.

Şangay kentinde binlerce kişi protesto gösterisinde bir araya geldi. Bazı protestocular polis araçlarına zorla götürüldü.

Pekin ve Nanjing’deki üniversitelerde de öğrencilerin protestosu vardı.

Gelişmeler Urumçi’de bir binada çıkan ve 10 kişinin yaşamını yitirmesinden sonra düzenlenen protestoların ardından gerçekleşiyor.

Yangında can kayıplarının Covid nedeniyle katı kapanma kuralları yüzünden olduğu belirtiliyor.

Çinli yetkililer bunu reddediyor.

Çin’in en büyük kenti Şangay’daki protestoda insanlar açıkça “Xi Jinping, istifa et”, “Komünist Parti, istifa et” sloganları attı.

Çin’de bu tür sloganlar oldukça sıra dışı ve hükümetle devlet başkanı aleyhine eleştirilere yönelik sert cezalar verilebiliyor.

Uzmanlar hükümetin ülkedeki sıfır Covid politikasına yönelik halkın tepkisinin hafife alındığı görüşünde.

Sıfır Covid politikasına yönelik öfke Şincan, Tibet dahil ülkenin her tarafına yayılmış durumda.

Ülkenin farklı kesimleri de üniversite öğrencilerinden, fabrika çalışanlarına ve sıradan vatandaşlara kadar, sıfır Covid politikasına tepkili.

Sıfır Covid politikasına rağmen Çin’de Covid vakaları bu hafta salgının başlamasından bu yana en yüksek rakama yükselmiş durumda.

VOA tarafından geçilen Çin’deki Protestolarda “Xi İstifa” Sloganları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’deki Protestolarda “Xi İstifa” Sloganları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’deki Protestolarda “Xi İstifa” Sloganları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.