Çin’de COVID Kısıtlamaları Protesto Ediliyor

Çin’de COVID Kısıtlamaları Protesto Ediliyor

ABONE OL
18:59 - 26/11/2022 18:59
Çin’de COVID Kısıtlamaları Protesto Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’de son günlerde artan Corona virüs vakalarının ardından devam eden kapanmalar protestolara neden oldu. Ülkenin batısındaki Şincan eyaletinde halk sokağa çıkarak eylem yaptı ve “kapanmaları bitirin” sloganları attı.

Ülkede nadir olarak rastlanan sokak gösterilerinin Şincan eyaletinin başkenti Urumçi’de yoğunlaştığı belirtiliyor.

Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı Urumçi’de, hemen hemen yüz gündür COVID-19 salgını kaynaklı kapanmalar devam ediyor. Şehirde son iki günde toplam 200 civarında vaka görüldü.

Urumçi’de kapanma karşıtı protestolar sırasında yüksek katlı bir binada da yangın çıktı. Yetkililer yangın nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kapanma nedeniyle binada bulunun kişilerin gereken süratle dışarıya çıkamadıkları bu sebeple de can kayıplarının olduğu iddia ediliyor.
Yetkililerse kapanma nedeniyle binanın kilitli olduğu ve içeridekilerin kaçamadıkları iddialarını reddederken olayla ilgili soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Şincan eyaleti, özellikle Çin yönetiminin bölgedeki Uygur Türklerine yönelik ayrımcı ve şiddet içeren uygulamaları nedeniyle kamuoyu tarafından bilinen bir bölge.

Dünyanın en büyük ekonomisi Çin’de yönetim sıfır COVID-19 poiltikası nedeniyle kapanmalara devam ediyor. Bu durum ülkede birçok noktada eleştirilere neden oluyor.

Çin’de son bir haftada bir günde 34 bin 909 vakayla salgının başından buy ana bir günde görülen vaka sayısında rekor kırıldı. Her ne kadar bu sayı çok olmasa da sıfır vaka politikası uygulayan Çin’in bazı önlemleri sıkılaştırmasına neden oluyor.

Ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Şangay’da da önlemler sıkılaştırıldı. Özellikle COVID-19 testiyle ilgili uygulamaların daha sıkılaştırıldığı belirtiliyor. Alınan önlemler nedeniyle bazı park ve mesire alanlarına girişler de yeniden yasaklandı.

VOA tarafından geçilen Çin’de COVID Kısıtlamaları Protesto Ediliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’de COVID Kısıtlamaları Protesto Ediliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’de COVID Kısıtlamaları Protesto Ediliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.