Çin’de Bazı COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor

Çin’de Bazı COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor

ABONE OL
15:49 - 02/12/2022 15:49
Çin’de Bazı COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’de sıkı COVID-19 önlemleri protestolara neden olurken bazı şehirlerde karantina kurallarında gevşemeye gidiliyor. Ancak halkın genel beklentisinin ulusal bazda önlemlerin gevşetilmesi olduğu belirtiliyor.

Çin’in uygulamakta olduğu sıkı COVID-19 önlemleri üretim süreçlerini engellediği için dünya genelinde tedarik zincirlerini olumsuz yönde etkiliyor. Diğer yandan Çin’de 3 yıldır kısıtlamalarla yaşayan yüz milyonlarca kişinin ağır stres altında olduğuna dikkat çekiliyor.

Çin’de 20’den fazla şehirde yapılan COVID önlemleri karşıtı protestolar Xi Jinping’in 2012’de yönetime gelmesinden bu yana karşılaştığı en büyük protestolar oldu.

Ülkenin önemli üretim merkezlerinden biri olan Guangzu eyaletinde yapılan yoğun gösteriler sonrasında son 24 saatte bazı bölgelerdeki kısıtlama önlemleri gevşetildi. İlk aşamada COVID-19 testi zorunluluklarında bazı değişiklikler ve hafifletmeler olduğu ifade ediliyor.

Yetkililer bazı önlemlerin gevşetilmesiyle ilgili yapılan yeni düzenlemelerde protestolara yönelik herhangi bir atıfta bulunmadı.

Gevşetilen bazı önlemlerin yakın zamanda ülke genelinde uygulanmaya başlanması bekleniyor. Ülkenin en büyük şehirlerinden Chengdu ve Tianjin’de de metro kullanmak isteyen kişilerden COVID negatif olduklarıı gösteren test sonuçlarını gösterme zorunluluğunun Cumartesi gününden itibaren kaldırılacağı belirtiliyor.

Başkent Pekin’de de bazı alışveriş merkezlerinin yeni yeni açılmaya başladığı ifade ediliyor. Ancak Pekin’de ve ülke genelinde pek çok yerde halen sayısız restoran ve kafe kapalı ve sadece eve servis hizmeti veriyor. Virüs taşıyan kişilere yönelik karantina önlemlerinde de bazı gevşemelere gidildiği belirtiliyor.

Çin’de bazı bölgelerde tek bir vakaya dahi rastlansa sokağa çıkma yasağı ve benzeri uygulamalar uzun süredir devam ediyor.

VOA tarafından geçilen Çin’de Bazı COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin’de Bazı COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin’de Bazı COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.