Cinayet Kurbanı Burak Bektaş anıldı

Cinayet Kurbanı Burak Bektaş anıldı

ABONE OL
13:46 - 08/08/2019 13:46
Cinayet Kurbanı Burak Bektaş anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Burak Bektaş’ı anma törenine katılanlar, Halen aydınlatılmamış, ırkçı motifli olabileceğini söylediğimiz bir suçu hatırlatmakta olduğumuz için, davacı olduğumuz için, katilin bulunması için aydınlatmayı talep ediyoruz şeklinde açıklamalarda bulundular.

 
Berlin’in Neukölln semtinde 5.Nisan 2012 tarihinde Burak Bektaş, sokak ortasında katledildi. Katil tek kelime bile etmeden gençlerin üzerine birkaç kez ateş açıp ortadan kayboldu. Bugüne kadar polis ve savcılık soruşturmada herhangi bir ilerleme gösterilemedi.
 

Burak ve arkadaşlarının ırkçı bir saldırıya hedef oldukları görüşündeyiz. 7’yıldır yetersiz soruşturmaları eleştiriyor ve aydınlanmayı talep ediyoruz Aile’nin ve hepimizin Burak’ı kimin öldürdüğünü bilmeye hakkımız var.


 
Neükölln’deki birçok insan dehşete kapılıyor. Kundaklama, tehditler, ırkçı, sağ kanat, antisemittik saldırılar olağan hale geldi. Neukölln geçtiğimiz yıl Berlin’de en çok saldırıya uğrayan ilçelerden biriydi.


 
Yapılan saldırılardan hiçbiri açıklığa kavuşturulamadı. NSU cinayetleriyle ilgili hiçbir soruşturmanın başarılı olmadığını biliyoruz. Soruşturma makamları tarafından tek bir cinayet açıklığa kavuşturulamadı. NSU’nun açığa çıkmış olmasaydı, bugün bu failler hakkında hiçbir şey bilemeyecektik.


 
Anıt yeri faaliyetimiz toplantılarımız, mitinglerimiz ve gösterilerimiz her biri faillerin hesaplarının işe yaramayacağının işaretleridir. Anıt yeri dayanışmadır. Çok sayıda politik çalışmalardan doğdu. Bu dayanışmalar. Burada görülebiliyor. Bu anıt yeri Failler ve Katiller için ebedi bir dikenli gül bahçesi olacak. Burak’ın yakınları arkadaşları ve hep birlikte ırkçılığın olmadığı bir toplum, daha iyi yaşanabilir bir dünya için mücadele edebileceklerini dile getirdiler.      


 
ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.