Çin İstanbul’da Protesto Edildi

Çin İstanbul’da Protesto Edildi

ABONE OL
23:22 - 09/12/2022 23:22
Çin İstanbul’da Protesto Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’in Şincan Uygur Özerk Bölgesi’ne yönelik politikaları İstanbul’da protesto edildi.

Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği’nin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Cuma namazı sonrası Fatih Camisi avlusunda toplanan yaklaşık 500 gösterici, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulümlere son vermesi çağrısı yaptı.

VOA Türkçe’ye konuşan Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik, Çin’in zulmüne karşı uluslararası kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi: “Çin soykırımını hem fiziksel hem de kültürel anlamda da uzun yıllar devam ettirdi. Maalesef bu noktada dünyanın yeteri kadar ses çıkardığını düşünmüyoruz. Bu durumu 21. yüzyılın en büyük vahşeti olarak tanımlıyoruz. İnsanların haysiyeti ile şerefleriyle oynandığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bütün bunların yanısıra bir de bu şekilde şiddet olaylarıyla gündeme geliyorlar. Biz buradan tüm dünyaya tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Doğu Türkistan’da insanlığa karşı yapılmış bir trajedi var. Buna sessiz kalınmamalı”

Ailesini de yanına alarak Doğu Türkistanlılara destek vermek için protestoya katıldığını ifade eden Yasin Akçay, Türkiye’nin hükümet düzeyinde ses çıkarmasının daha etkili olacağı düşündüğünü söyledi. Akçay, “Hükümet düzeyinde bir ses çıkarılmalı. Sonuçta bizim protestolarımız bir yere kadar oluyor. Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Onların yanındayız” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Çin İstanbul’da Protesto Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çin İstanbul’da Protesto Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çin İstanbul’da Protesto Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.