CHP’den Yurt Dışı Seçim Çevresi İçin 15 Milletvekili Mesajı

CHP’den Yurt Dışı Seçim Çevresi İçin 15 Milletvekili Mesajı

ABONE OL
13:06 - 30/04/2022 13:06
CHP’den Yurt Dışı Seçim Çevresi İçin 15 Milletvekili Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kısa bir süre önce CHP´nin Yurt Dışı Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Bremen CHP Birliği tarafından düzenlenen toplantıya katılarak yurt dışındaki yeni örgütlenme ve Türkiye´deki gelişmeler hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Katılımcıların sorularını da cevaplayan Tezcan, Türkiye hak ettiği bir iktidar değişiminin eşiğindedir diye vurgulayarak şunları belirtti.

“Sizler bizim dışarıdaki yüzümüzsünüz. Parti örgütlerimiz sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde sizlerin sorunlarını bize aktaracak ve bizler çözüm üreteceğiz. Geçen on yıl içinde ki çalışmalarımızla birikim kazandık. Yeni kurulacak derneklerimiz ve oluşturulacak çatı örgütümüz gücümüzü artıracak. İktidar olursak, yurt dışı seçim çevresi için 15 milletvekilliği seçilme hakkı tanıyacağız. Amacımız, çözüme yönelik politika odaklı kaliteli siyaset yapmaktır. Çöküntü içinde olan tarım, sanayi ve ekonomiyi Türkiye´de yeniden ayağa kaldıracağız. Çağa uygun devletçilik, sosyal piyasa ekonomisi çerçevesinde tarıma destek vererek girdi yükünü azaltacağız. Eğitimde ve adalette düzenlemeler gerçekleşecek, ülkemizde güven ortamını çok yönlü kuracağız. Seçeceğimiz Cumhurbaşkanı birleştirici, tarafsız ve Atatürk´ün makamına layık olacak. ´´

Tezcan, bazı soruları da şöyle yanıtladı: ´´Laiklik tüm inançların güvencesidir. Kürt veya Çerkes partisi diye bir yaklaşımımız yoktur. Kürt kökenli yurttaşlarımız vardır. HDP´yi parti olarak sorarsanız, HDP ile dengeli düzeyli ilişkimiz var. Benim gönlümden geçen Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ama kararı millet ittifakı verecek.´´

CHP Bremen Birliği Başkanı Mehmet Güven´ in yönettiği toplantıya, Almanya CHP örgütlenme koordinatörleri Günay Çapan ve Nihat Yazıcı´da katıldılar.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.