‘CHP gibi ‘Oy yoksa hizmet de yok’ deyip arkasını dönüp gidenlerden değiliz’

‘CHP gibi ‘Oy yoksa hizmet de yok’ deyip arkasını dönüp gidenlerden değiliz’

ABONE OL
18:08 - 09/03/2019 18:08
‘CHP gibi ‘Oy yoksa hizmet de yok’ deyip arkasını dönüp gidenlerden değiliz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bursa merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’ndeki Alparslan Türkeş Bulvarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her tarafının ayrı güzel, her yöresinin adeta cennetten bir köşe olduğunu söyledi.

Bursa’nın Evliya Çelebi’nin beş kez ziyaret ettiği, Geyikli Baba’nın hasretle andığı ulu bir şehir olduğunu belirten Oktay, “Bursa’ya geldiğimiz andan itibaren gördük ki bu güzel şehir, tabiatıyla, doğal güzellikleriyle adeta bizlere tebessüm ediyor. Sizler de öyle. Nice gönül erlerine yurt olmuş Bursa’da, Üftade Hazretleri’nin, Somuncu Baba’nın, Emir Sultan’ın ilmi ve maneviyatı hala canlılığını koruyor.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’nin millete hizmet yolculuğuna koyulduğu günden beri Bursa’dan, Bursa’nın gayretli ve fedakar insanlarından feyzaldığını anlatan Oktay, şöyle devam etti:

“Bursa, siyasetinden sanayisine, yerli ve milli olan her şeye yüreğini açmıştır; Cumhur İttifakı’na olduğu gibi. ‘Yerli ve milli olan’ diyorum, ‘Beynini, gönlünü, yüreğini başkasına kaptıran, başkasına satan’ demiyorum. Bursa’nın vatanperver insanları, geçtiğimiz 14 seçimde Cumhurbaşkanımızı hiç yalnız bırakmadı, bizi hiç mahcup etmedi. Sizler bu dik duruşunuzla yalnızca demokrasimizi yüceltmekle kalmadınız, Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne, kalkınmasına ve büyümesine de katkı sağladınız. Tarihten gelen şuurla devletimize ve değerlerimize sahip çıktınız, demokrasimize güç kattınız. Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Dik duruşunuzla aziz Bursalılar, siz hizmetin de siyasetin de belediyeciliğin de en iyisine layıksınız. İnşallah 31 Mart akşamında bu başarılarımıza bir yenisini ekleyeceğiz. 31 Mart’ta da Bursalıların aynı şekilde gönül belediyeciliğine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum.”

“Gizli kapaklı hiçbir şeyin konuşulmadığı bir ittifak”

Oktay, Türkiye’nin 17 yılda en zorlu süreçlerden Allah’ın izni ve vatandaşların desteğiyle daha da güçlenerek çıktığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkenin tüm şehirleriyle kalkınma mücadelesini vermeye devam ettiklerini söyleyen Oktay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şimdi çok daha güçlü gidiyoruz, Cumhur İttifakı ile gidiyoruz çünkü. Sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Gizli kapaklı hiçbir şeyin konuşulmadığı, her şeyin sizlerin önünde konuşulduğu, sadece ve sadece memleketini, sizleri seven insanların, liderlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir ittifak. Diğerinin ne olduğunu anlatmaya bile gerek yok zaten. Böyle bir ittifakla zaten biz, ‘Pazara kadar değil, mezara kadar’ dedik. 1 Nisan’dan sonra bu ittifakın ülkenin hizmetlerine nasıl daha güçlü yansıyacağını göreceğiz inşallah. Çıktığımız bu yolda şehirlerimizi istikrarlı yatırımlarla ihya etmek her zaman önceliğimiz oldu. Merkezde çalıştık ama bir ülkenin gelişmişliği, kalkınması, sadece merkezden çalışmayla mümkün değil. Israrla ‘yerelden’ diyoruz, onun için merkezde bizler, yerelde de yerel yönetimler, belediyelerle el ele güç birliği yapacağız. Bursa’yı çok daha ilerilere taşıyacağız inşallah. Biz öyle hizmetin, projenin, yatırımın sadece vaadini verenlerden değiliz. Söz verdik mi, konuştuk mu yaparız. Buna da Bursalılar şahittir, tüm Türkiye’nin şahit olduğu gibi. Bugün burada konuşulan her neyse, bugüne kadar ve 31 Mart’a kadar konuşulan veya vadedilen her neyse, bu bizim sözümüzdür, yapılacaktır.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, seçimlerde vadedilenlerin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacaklarını belirtti.

Oktay, “Biz, CHP gibi ‘Oy yoksa hizmet de yok.’ deyip arkasını dönüp gidenlerden değiliz. Hiçbir zaman da öyle olmadık. Hele hele başkaları gibi milletin hizmetine sunulsun diye gönderdiğimiz, bu memleketin, sizlerin kaynaklarını ülkeden çıkarıp Kandil’e götürmeye çalışanlara da bunun hesabını soruyoruz. Bundan sonra da soracağız. Biz icraatlarımızla, yatırımlarımızla konuşuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bursa’yı adım adım 2023’e hazırlamaya devam edeceğiz”

Bursa’ya son 17 yılda yapılan yatırımların tutarının 50 milyar lira olduğunu söyleyen Oktay, “Bugün 77 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu Bursa’ya ikinci devlet üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesini kazandırdık. Bursalı ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, engellilere toplam 3 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek olduk. Sağlıkta 24’ü hastane olmak üzere toplam 59 tesisi şehre kazandırdık. Nilüfer’e, Gemlik’e, İnegöl’e gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşa ettik. Bursa’yı adım adım 2023’e hazırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Oktay, Bursa’ya yapılan hizmetlerle yetinmeyeceklerini, “gönül belediyeciliği” düsturuyla yeni projeleri bu ilin her köşesinde hayata geçireceklerini anlatarak, komşuluk ilişkilerini canlı tutan “yatay şehircilik anlayışı” ile Bursa’nın doğasının ve yeşilinin korunacağını ifade etti.

“Cumhur İttifakı kalplerimizde sağduyu ile kurulmuş milli bir ittifaktır”

Hedefleri doğrultusunda, 31 Mart’tan sonra yatay mimariyi Bursa’ya hakim kılacaklarını ve bu kenti çok daha fazla yeşille buluşturacaklarını belirten Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği hedefler doğrultusunda, sadece Bursa’ya değil çevre illere de hitap edecek şekilde inşallah Millet Bahçelerini geliştiriyoruz. Bunların yanı sıra 1355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesine inşallah haziranda kavuşuyoruz, gözünüz aydın olsun. Bursa’nın hızına hız katmaya devam ediyoruz. İstanbul-Bursa arasını 1 saate düşürecek otoyolun tamamı bu yıl içinde tamamlanacak. Aynı şekilde Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına bağlanacak Bursa-Bilecik hızlı tren projesinin yapımı süratle devam ediyor. Bunların hepsini sizin beklentileriniz doğrultusunda, sizlerin desteğiyle yapıyoruz. Bizim Bursamıza her bir icraatımızda sizlerin imzası var, bu çorbada sizin de tuzunuz var. 31 Mart’ta da istikrar sürsün, Bursa büyüsün diyeceğiz inşallah. Bursalının trafik sorununa kesin çözümler sunarak, bu soruna da yine bir an önce çözüm bulmak hepimizin ortak amacı. Bursaray seferlerinin artmasını istiyorsunuz, bu talebinizi biliyoruz. Bursaray seferlerinin sıklıklarını artırıyoruz.”

Oktay, Bursa’ya kazandıracakları 59 akıllı kavşak uygulaması, katlı mekanik otoparklar, 37 “park et devam et” istasyonu, yenilenmiş taksi durakları ve 235 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu gibi yatırımlarla trafiğe çözüm olacaklarını vurguladı.

“Bursa turizmde de hak ettiği değeri görecek”

Bursa’nın daha hızlı ve güçlü kalkınması için projeleri olduğunu ifade eden Oktay, Bursa’ya verdikleri sözleri tutacaklarını dile getirdi.

Sanayi alanında da Bursa’ya yatırımlar yapıldığını anlatan Oktay, şunları aktardı:

“Bursa’da teknoloji sanayi bölgesi TEKNOSAB’ı kuruyoruz. Böylece Bursa’da bilim, teknoloji ve sanayinin el ele vererek çalışacağı bir altyapı oluşturuyoruz. Tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini, yine bu kültürü de Bursa’da hayata geçiriyoruz. Besi Organize Sanayi Bölgesi ve Sera Organize Sanayi Bölgesi, bunları da yine Bursamızda kuruyoruz. Bunlarla birlikte Bursa, bu iki alanda da Türkiye’ye model olacak. Zeytinciliği markalaştırmak…Onun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Zeytinciliğin markalaşması, Bursa’nın markalaşmasıdır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültür yönünden zengin Bursamızın, 2023 hedeflerimizde 70 milyar dolar olarak belirlediğimiz turizmde de turizm gelir hedefimizde de haklı gururuyla yerini alacağını biliyoruz. Uludağ’ı, hem Bursamız hem ülkemiz için daha verimli değerlendirmek amacıyla Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ, 12 ay boyunca turizme hizmet verecek. Bunun yanı sıra Mudanya Güzelyalı ve Kumyaka marinaları ile yat turizmi de canlanıyor olacak. Ayrıca Dağyenice’yi yakın zamanda yatırımcısıyla buluşturacak, değerlendireceğiz. Yine dağ bölgesinde ekoturizmle ilgili önemli yatırımlarımızla, Bursa turizmde de hak ettiği değeri görecek.”

“Cumhur İttifakı milli bir ittifaktır”

Bursa’da hizmet belediyeciliğine devam edileceğini söyleyen Oktay, bir yandan yerel seçimlere hazırlanırken, diğer yandan da Türkiye’nin beka meselesi olarak gördükleri konuları yakından takip ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, terörle mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürdüklerini anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hain terör örgütlerinin oyunlarını bozuyoruz, bozmaya da devam edeceğiz. İster ülkenin sınırları içinde zaten nefes aldırmıyoruz, isterse sınırların ötesine kaçsınlar, nereye kaçarsa kaçsınlar nefes aldırmayacağız, onlara rahat vermeyeceğiz, dünyanın neresine giderlerse gitsinler, arkalarında kim olursa olsun meydan okuduk, meydan okumaya da devam edeceğiz, Türkiye’ye rahat vermeyene rahat vermeyeceğiz. PKK’sından FETÖ’süne bu dünyayı onlara dünyayı dar ettik, dar etmeye devam edeceğiz. Ekonomik manipülasyonlara ve saldırılara karşı da dimdik ayakta durduk hep birlikte, lideriyle, milletiyle. Çok daha güçlenerek geleceğe yürüyoruz. İhracatta şahlanışımızı sürdürüyor, iş insanlarımızı her alanda destekliyoruz. Ekonomide olduğu gibi diplomaside de sağlam durmamız gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Ülkemizin menfaatlerini dış politikamızdaki dik duruşumuzla koruyor her geçen gün daha da güçleniyoruz.”

Cumhur İttifakı’nın önemli olduğuna değinen Oktay, şöyle konuştu:

“İşte bunun için 31 Mart seçimleri önemli. İşte bunun için Bursa’nın Cumhur İttifakı’na sahip çıkması çok önemlidir. Kardeşlerim, bir ecdat düşünün ‘haklıysan mücadeleden korkma’ diye haykıran, bir ülke düşünün tarihi şanlı zaferlerle dolu, bir millet düşünün mesele milli olunca dünyayı karşısına alan, işte Cumhur İttifakı kalplerimizde böyle bir temel üzerine sağduyu ile kurulmuş milli bir ittifaktır. Açılışını yapacağımız bulvara Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmiş olması, Cumhur İttifakı’nın Bursa’da güzel bir tezahürüdür. Bu vesileyle, son nefesine kadar Türk milletine hizmet eden Alparslan Türkeş’i rahmetle yad ediyorum.”

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

AA ( Anadolu Ajansı ) tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.