CHP BERLİN

ABONE OL
13:10 - 06/05/2022 13:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Berlin, 17 Nisan 2022 tarihinde Başkanı ve Kurullarda görev alanları seçti. Genel Kurulda CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Yurtdışı Örgütlenmeden sorumlu koordinatör Günay Çapan, Nihat Yazıcı ve TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın katıldığını basından ve seçime katılan üyelerden öğrendim. Sağlık nedeniyle şahsen katılamadım.

Kenan Kolat’ın tekrar seçilmesi CHP’ye çok büyük kazançtır. Kendisini, Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Çalışma Kolunda tanıdım ve beraber çalıştım. Bu nedenle çok gayret edip, başaracağına inanıyorum. SPD’nin kapısını Türk kökenli Almanlara açtığı, Berlin tarihine yazılmıştır.

Kenan Kolat 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Sankt-Georg Avusturya lisesinden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okudu. Yüksek tahsilini Berlin Teknik Üniversite’sinde gemi teknik mühendisliği bölümünde tamamladı. Sosyal alanda aktif olduğu için sosyal yönde çalıştı. Otuz yıl boyunca sivil kuruluşlarda görev aldı. Birçoğunun kuruluşunda aktif hizmet etti. Dokuz yıl Almanya Türk Toplumunda başkanlık yaptı.

2015 yılında kurduğu Politika ve strateji firmasında üniversite, birçok sosyal ve ticari kuruluşlara hukukî ve sosyal alanda danışmanlık yapıyor, panellere katılıyor, konferanslar veriyor.

CHP Berlin’e yeniden başkanlığa seçilen Kenan Kolat seçime katılanların çoğunluğun oyunu alarak güven tazeledi.

Bülent Tezcan konuşmasında, CHP Yurtdışı birliklerin önemine değindi. İç tartışmalara fırsat verilmesi enerji kaybı demektir. Üyeler birlikte hareket ederek, hedefe yönelik çalışmaları gerekir.

Türkiye’nin kutuplaşmaya değil, toplumsal barışa, birliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. CHP’nin birinci parti olması ve iktidar hedefine ulaşması için, üyelerin toplumun tüm katmanlarını kucaklayıcı çalışmalar yapmasının şart olduğunu belirtti.

Avrupa’da kurulan CHP Birlikleri Türkiye ile köprü görevini üstlenebilirler. Şu anda kürede yaşanan savaş, iklim ısınmasıyla kuraklık, açlık neticesinde yoğun göçler, tek başına bir ülkenin çözmesini imkânsız hale getirdi.

Avrupa Birliği’nin lokomotifi Almanya’da yapılan politikayı iyi anlayan, Türkiye’de yaşanan olumsuz gelişmelerini yakından takip eden birlikler çok faydalı olacaktır.

CHP Berlin iki dilde yazılmış tüzüğü beşinci maddesinde görüldüğü gibi, Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Enstitüsü ve diğer kuruluşlarla, Türkiye CHP arasında köprü görevine çok önem veriyor.

Birliğin iyi çalışması, boş yere enerji tüketmemesi için önce içinde barış sağlanması gerekiyor. Bu nedenle nefret ve kin yerine, sevgi ön plânda ilke olarak kabul edilmeli. Herkes herkesi sevmek zorunda değildir, bu durumda saygı gösterilmeli. Üyeler fikirlerini açıklarken dinlenmelidir. Toplantıların uzun sürmemesi için yazılı iletişime önem verilmelidir.

Hata yapmayan kişi hiçbir şey yapmayan, suya sabuna dokunmayandır. Özür dileyenin hatasını tekrar etmeye gerek yoktur. Üyeler etik kurallarına uymalıdır.

Yaşamımızda politikanın yer almadığı hiçbir konu ve ortam yoktur. Aziz Nesin’in, siz politika yapmazsanız, sizin adınıza ve sizinle politika yaparlar, sözünü tekrarlamayı çok seviyorum. Katılımcı olmayan demokrasi, sadece seçim demokrasisi olur.

Kadın, emekli ve ilçe çalışma kolları internet aracılığıyla, Korona virüs pandemi nedeniyle aktivitelerini sınırlı yapabildi. Önümüzdeki iki yılda iş hızına tekrar başlayabilir. Berlin Eyalet Parlamentosu 16 yaşından itibaren gençlere seçme hakkını kabul etti. Bu nedenle CHP Berlin gençler kolunu buna göre daha iyi organize etmelidir.

Birinci nesil adeta yaprak dökümü, aramızda yaşayanlar çok az kaldı. Bu nedenle gençler ile emekliler bir araya gelmeli. Emeklilerin deneyimlerini gelecek nesillere devretmeleri sağlanmalı. Bilhassa SPD’de deneyimi olanların bildiği boşa gitmemeli.

Dernek, vakıf ve partiler üyelerine insan olmayı ilke haline getirirlerse, başaramayacakları hiçbir şey yoktur.

Mantıkla duyguyu birleştirmek, kinin olduğu yerde sevmeyi, aşağılama ve ayrımcılıkta affetmeyi prensip edinmeli. Herhangi bir kavga halinde arabulucu olmayı, yanılma olduğunda gerçeği söyleme cesareti olmadan politika yapılamaz. Şüpheli ortamda inanmayı, güvenmeyi, umutsuzluğa düşene umut vermeyi ilke haline getirmeli.

Şu anda Türkiye’de muhalifler üzgün ve mutsuz. İktidardan beklediklerini bulamıyorlar. Onlara iyi haberlerle umut vermek gerekir. Dert olduğu yerde sevinç ve pozitif düşünmeyi iletme çok önemlidir. Parti içinde donanımlı olmak durumunda, karanlığı aydınlatma gücü doğar.

Yıllarca birinci sınıfı okuttum. İlk öğrettiğim öğrencilerimin adlarından sonra iki tılsımlı kelimedir, evet, hayır. Parti içinde yerinde hayır diyenleri çok severim. Yeter ki, eleştiriler daha iyi olmaya, gelişmesine hizmet etsin. Amaç yıpratmak veya yıkmak değil, güçlendirmek ve yapıcı olsun.

Kenan Kolat’ın kendisini seçmeyenlere de kucak açacağına inanıyorum. Yeter ki üyeler de barışa hazır ve iyi niyetli olsunlar.

Arzum, tüm üyelerin tartışmaları aile ortamında yapmasıdır. Bu durumda CHP Berlin kurulacak Almanya çatı birliğinde lider olabilir, yol gösterebilir.

“Gelinen noktada iktidar çok yakındır. Umudunuzu yitirmeyin ve çalışmalara devam edin. Geliyor gelmekte olan.”

Kemal Kılıçdaroğlu

“Bütün Almanya’daki CHP Birlikleri’nin bir çatı örgütü olacaktır. Çok yakında CHP Almanya Federasyonu kurulacaktır. Bütün bu yapısal değişimlerdeki hedefimiz sandıktır. Seçimler yakındır ve bütün yurtdışı örgütlerimize sesleniyorum, seçimlere hazır olun. Çünkü iktidara koşuyoruz.”

Bülent Tezcan

Avrupa’da beş, Almanya’da üç buçuk milyon Türk kökenli insan yaşıyor. Almanya’da seçmen yaşında olanların yarısı Alman vatandaşı Türkiye’de seçme hakkı yok. Bunu Türkiye’de iyi anlatmak lâzım. Zira sayılar orada yanlış yorumlanıyor.

Ukrayna’daki savaş Almanya Sosyal Demokrat Partisi’ni (SPD) de çok zor durumda bıraktı. Ağır silahlar vermek savaşın uzaması anlamına geliyor. Dikkatle takip etmekte ve üyelerin parti organları toplantılarına da katılmasında fayda vardır.

Sevgili okurlarım, sevgili CHP Berlin üyeleri, şu anda kurullarda görev alanların Başkan Kenan Kolat ile birlikte fotoğrafı önümde duruyor. 14 asil 7 yedek üye tarihi bir sorumluluk almışlardır. Adları basında yazıldı, bu nedenle tekrar yazmıyorum. Başkan ile birlikte başarmalarını canı gönülden diliyorum. Korona virüs pandemi henüz sonra ermedi, önce sağlık diyorum.

Üyeler şu çağrıya uyarsa kazanan CHP olur:

“Haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadele etmeyi, demokrasiyi tüm kurum ve kurullarıyla kurana dek sürdüreceğiz. Bu zor yolda kararlılık en temel ilkemiz olacak. Güçlerimizi birleştirmek ve ortak hedefe odaklanmak dışında bir seçenek yok. Haydi hep birlikte Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıralım.”

Kenan Kolat

Politikayla kalın!

 

Kaynaklar:

Kenan Kolat’ın biyografisi: İnternet

Haberler, www.ha-ber.com: 18.04.2022 ve 21.04.2022,

CHP Berlin Tüzüğü

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.