CHP Berlin Örgütün‘ den Yurtdışı Türkler Çalıştayı

CHP Berlin Örgütün‘ den Yurtdışı Türkler Çalıştayı

ABONE OL
21:35 - 13/09/2022 21:35
CHP Berlin Örgütün‘ den Yurtdışı Türkler Çalıştayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Berlin Derneği  17-18 Eylül yani bu hafta sonu iki gün sürecek kapsamlı bir çalıştay düzenliyor. CHP Berlin bu çalıştay  için son hazırlıklarını tamamlamış bulunuyor.  Uzman konuşmacıların söz alacağı, Yurtdışındaki Türk kökenlilerin sorunlarının ele alınacağı, konuşulacağı, tartışılacağı ve çözüm önerilerinin anlatılacağı Çalıştay Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD`nin Berlin`deki Merkez binasında gerçekleşecek.

Sorunları biliyoruz ve çözümüne odaklanıyoruz

Berlin`deki Çalıştay konusunda Berlin CHP Başkanı Kenan Kolat şunları söyledi ;’’ Yurtdışında ilk defa böyle kapsamlı bir çalıştay planlamış bulunuyoruz. Çalıştayın Kardeş Parti SPD`nin binasında Willy-Brandt-Haus`ta yapılması da sembolik olarak çok anlamlıdır.Orada tüm sorunlar, dilekler masaya yatırılacak. Bu çalışmayla buradaki seçmenlere pozitif bir  sinyal vermek, Türkiyede’ ki seçmenlere de bir işaret fişeği yollamak istiyoruz.  Partimiz CHP iktidara talip ve hazırdır. Toplumun her kesimi bir an önce sandığın önlerine gelmesini bekliyor. Hayat pahalılığı vatandaşı nefes alamaz hale getirmiştir. CHP önderliğindeki Millet İttifakının iktidarında toplum rahat bir nefes alacak. Yurtdışındaki insanlarımızın sorunları daha kolay çözülecektir. Biz sorunları biliyoruz onların çözümüne odaklanıyoruz. Berlinde’ ki bu kapsamlı Çalıştayın planlanması da bununbir  göstergesidir. Olası bir CHP iktidarında hem ülkemiz hem de buradaki vatandaşımızın yurtdışındaki itibarı artacaktır. CHP Ülkemizin kaynaklarını vatandaşın huzur ve refahı, çocuklarımızın geleceği için kullanacaktır. Toplumun kutuplaşmasına  son verecektir.  İnsanlara huzur ve neşe geri gelecektir. İşte bu amaçla  var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Hukukçu Memet Kılıç ve Gazeteci Oktan Erdikmen de konuşmacılar arasında

Berlinde’ ki Çalıştayın ilk günü saat 14-14.30 arası Berlin CHP Başkanı Kenan Kolat ve   CHP Yurtdışı örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan’ ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Daha sonra saat 14.30-16.00 arası , İstanbul Milletvekil Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Murat Erdoğan , (Ankara Üniversitesi) Prof. Dr. Ayhan Kaya ( İstanbul Bilgi Üniversitesi ), Dr. Inci Öykü Yener-Roderburg( Dortmund ve Duisburg-Essen Üniversitesi) ile birlikte Türkiye’ den Yurtdışına / Yurtdışından Türkiye’ ye Bakış konulu bir  sunum yapacaklar. Yine  saat 16.30-17.30 arası CHP Eskişehir Mv. Utku Çakırözer, CHP İstanbul Mv. Yüksel Mansur Kılınç , Yurtdışına yönelik Yapısal Konular, Yurtdışı Türkler Bakanlığı, TBMM’ de Komisyon- Yurtdışı Seçim Çevresi konularını masaya yatıracaklar. Cumartesi gününün son programında ise saat 17.30- 18.30 arası  Almanyada’ ki Türklerin Hukusal sorunları ( Mavi Kart, Askerlik, Vatandaşlık Yasası, Otomatik Bilgi Değişimi, Almanya’ da doğan çocukların Kayıt işlemleri)  üzerine Avukat,  eski Federal Milletvekili Memet Kılıç ve Avukat Erdi Sarı birer sunum yapacaklar.

18 Eylül Pazar günü ise saat 10.00-11.00 arası Türkçe Anadil, Din dersleri, THY-Uçak Bilet Fiyatları, Telefonlar, Cenaze hizmetleri ve Yeşil Sermaye Holdingleri Mağdurları vb. Konular üzerine Almanya’ da yaşayan tanınmış Gazeteci Oktan Erdikmen bir konuşma yapacak.

Saat 11.00-12.00 arasında Gençliğin Sorunlara, Konulara Bakışını CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ile CHP Berlin Gençlik Kolu Eşbaşkanı Oğulay Kapçak birlikte işleyecekler.

Saat 13.00 ile 14.30 aralarında 8 konuda ‘’ World-Cafe ‘’ çalışması yapılacak.  Saat 14.30 ile 16.00 arasında tartışmaların sonuçlarının değerlendirilmesi sunumu ve Yurtdıışı Örgütlerinin Katkıları konuşulacak ve Berlin`deki bu önemli Çalıştay saat 16.00 ile 16.30 arasında CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat ile , CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcanın yapacağı Kapanış konuşmalarıyla çalışmalarını tamamlamış olacaktır.

CHP Berlin’in Yurtdışı Türkler Çalıştayına katıllım için mutlaka bildirim gerekiyor , katılmak isteyenlerin [email protected]  E-Posta adresine ya da + 49 174-800 19 23 whatsApp hattına mesaj yollaması gerekiyor.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Berlin

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.