CHP Berlin çalıştayı tamamlandı

CHP Berlin çalıştayı tamamlandı

ABONE OL
09:40 - 20/09/2022 09:40
CHP Berlin çalıştayı tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin CHP Avrupa’daki Türk Kökenlilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu, tartışıldığı, CHP Berlin Örgütünün Alman Sosyal (SPD) Demokrat Partisinin Berlin’deki Genel merkezinde Willy-Brandt-Haus’ ta düzenlediği Yurtdışı Türkler Çalıştayı Pazar günkü Programla son buldu.

Çalıştay Cumartesi günü Berlin CHP Başkanı Kenan Kolat ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ ın açılış konuşmalarıyla başlamıştı.

Daha sonra düzenlenen panele CHP İstanbul Milletvekili Dr. Yunus Emre, Ankara Üniversitesi’ nden Prof. Dr. Murat Erdoğan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayhan Kaya katıldılar.

İstanbul Milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç, Dr. Yunus Emre’ nin yanı sıra, CHP Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Killik, İstanbul CHP gençlik Kolu Başkanı Cem Aydin’ da Berlin’deki Çalıştayda Türkiye’ de şu ana kadar gençlere yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşmalar yaptılar.

Keza Almanya’dan Hukukçu Memet Kılıç yurttaşlarımızın hukuksal sorunlarını (Mavi kart, Askerlik, Vatandaşlık yasası, Otomatik bilgi değişimi, Almanya’ da doğan çocukların kayıt işlemleri), gazeteci Oktan Erdikmen ise Türkçe dersleri, Din dersleri, THY bilet fiyatları, Telefon açtırma, Cenaze işlemleri, Holding mağdurları konusunda bir sunum yaptılar.

Çalıştayla ilgili CHP Berlin’ den yapılan açıklamada” CHP Berlin olarak gerçekleştirdiğimiz Yurt Dışı Türkler Çalıştayı hem içerik bakımından hem de katılım bakımından oldukça başarılı geçti.

Çalıştaya 6’lı masadan İyi Parti ve Saadet Partisi ile birçok sivil toplum temsilcisi, Halk ozanı Şah Turna, eşi Ozan Şiar Ağdaşan katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekilleri Dr. Yunus Emre, Yüksel Mansur Kılınç, Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer (online), CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Genç Osman Killik, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, Prof. Dr. Ayhan Kaya, Prof. Dr. Murat Erdoğan, Dr. İnci Öykü Yener-Roderburg (online), Av. Memet Kılıç, gazeteci Oktan Erdikmen’in yer aldığı Çalıştayıda 5 ayrı çalışma grubu kuruldu. Çalıştay sonuçları yakında sosyal medya hesaplarınında yayımlanacaktır.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/ Berlin

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.