CHP, Almanya’da yeniden yapılanıyor

CHP, Almanya’da yeniden yapılanıyor

ABONE OL
20:53 - 08/01/2022 20:53
CHP, Almanya’da yeniden yapılanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya genelinde daha önce kurulan Eyaletler Birliklerinin yerini CHP şehir örgütleri alacak. CHP’deki yeni yapılanmayla başlayan yeni örgütlenme, Türk konsolosluklarının bulunduğu şehirlerden başlayarak kısa zamanda tüm şehirlere yayılarak çalışmalar yapacak.

Yeni kurulan ve kurulacak olan CHP şehir derneklerinin tüzüğünde kamu yararına ibaresi yer alacak ve dernekler merkezi Köln’de bulunan Almanya CHP Federasyonuna bağlı olarak faaliyetlerini Parti Örgütü ve Yurtdışı Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ ya bağlı olarak çalışmalarda bulunan Yurtdışı Örgütlenmelerden sorumlu Koordinatör Hakverdi Hakan Gürbüz’ün yardımcıları Günay Çapan ile Nihat Yazıcı Nürnberg Sumach restoranda bir toplantı yaptı.

‘Sizin başarınız bizim gururumuzdur’

“Sizin başarınız bizim gururumuzdur” diye sözlerine başlayan Çapan, ”Almanya’daki yeni yapılanmalarımız, kamu yararına ibaresiyle hazırlanan yeni bir tüzük ile Türk Konsoloslukların bulunduğu şehirlerden başladık. Köln, Düsseldorf, Essen, Stuttgart, Koblenz, Hannover, Münster, Mannheim ve Saarbrücken örgütlenmemizi tamamladık. Nürnberg ile Münih şehirlerdeki örgütlenmelerimizi tamamlamak üzere çalışmalarımızı hızlandırdık. Yeni kurulan CHP şehir örgütleri çalışmalarını, merkezi Köln’de bulunan CHP Almanya Federasyonuna bağlı olarak yürütecek.

CHP Genel merkezi önceki eyalet birliklerini tanımayacak

Yakında düzenlenecek bir Basın toplantısı ile önceden kurulan CHP Eyalet Birlikleri`nin yerini şehir örgütlerinin devir aldığı, CHP Genel Merkezinin artık yeni kurulan CHP şehir örgütlerini dikkate alacağı bilgisi verilecek’ ‘dedi. Üç ay içinde bölgedeki mevcut eyalet birliklerin üyelerinin ve yeni kurulan derneklere katılacak üyelerle birlikte genel kurula gidilerek yeni yönetim kurullarının oluşacağını da sözlerine ekleyen Çapan ”gençler başta olmak üzere tüm üyeleri kucaklayarak, ülkedeki muhalif demokrat STK ile dayanışma ve işbirliği içinde bulunarak çalışmalar yapacaklarını” söyledi. Çapan, ani olabilecek seçim nedeniyle seçim hazırlıkları başlatıldığını, sandıkta görev alacak kişilerin tespit edildiğini ve yeni kurulan CHP şehir dernek derneklerin ve başkanların katılacağı bir toplantının da yakın zamanda Köln’de yapılacağını ve CHP şehir örgütlerin kurucu üyelerinin de notere gönderilmek üzere tescil işlemlerini başlatıldığını sözlerine ekledi.

CHP Nürnberg Kurucuları

Nürnberg CHP şehir derneğinin kurucu üyeleri: Ali Yılmaz (Başkan), Vesile Güventürk ve Hava Akın (Başkan Yardımcısı), Mustafa Arslan(sekreter), Rıza Seven (sekreter yardımcısı), Bekir Arslan (Muhasebe), Faik Can Kog(muhasebe yardımcısı), İlhan Baba(Basın ve Halkla İlişkiler), Abdurrahman Gümrükcü (Üye), Tuncel Birdal(Denetleme), Ergün Seven(Disiplin)

Kurucular kurulun Başkanı Ali Yılmaz” Geçmişi tarihe dayanan CHP öncü hitle partisidir. Yeni kurulan örgüt çalışmalarında isteksizliklere, kırgınlara ve hatta istifalara neden olunmaması ve örgüt çalışmalarına aktif desteğinin sağlanabilmesi için, dernek üyelerinin özgür kararlarına saygılı olunması gerekir.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.