Çeyrek asırlık film festivali başladı

Çeyrek asırlık film festivali başladı

ABONE OL
12:49 - 22/07/2021 12:49
Çeyrek asırlık film festivali başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçen yıl, Mart ayında pandemi nedeniyle iptal edilen 25 inci Nürnberg Türkiye-Almanya Film festivali başladı  .Nürnberg Langwasser semtindeki, yenilenen Gemeinschafthaus’da gerçekleşen açılışta, Belediye Başkanı Marcus König ,Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Festival Başkanı Adil Kaya, Yönetici Ayten Akyıldız, Tevfik Başer, Tim Seyfi, M .Fazıl Coşkun, Bulut Reyhanoğlu ile çok sayıda tanınmış Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

ALMANYA ÇAPINDA BİR KÜLTÜR FESTİVALİ OLDU

Türk ve Almanların yakından tanıdığı ünlü sanatçı Tim Seyfi’nin sunduğu program, Adil Kaya ve Marcus König’ in söyleşisi ile başladı. Marcus König , Türkiye- Almanya Film festivali bu yaz 25 inci kez Federal Almanya’daki emsalsiz konumu ile entegrasyon ve çeşitlilik için önemli bir katkı  sunmaktadır dedi. König, etkinlikler sürekli profil ve itibar kazandı, yerlilikten çıkıp Almaya Çapında bir kütür festivali oldu şeklinde konuştu.

FİLMLER TANITILDI

25 Temmuz’a kadar sürecek festivalde yarışacak kısa ve uzun metrajlı filmler ile seçici kurulu tanıtılırken, açılış filmi olan ANONS’un yöneticisi M. Fazıl Coşkun ile yapımcısı  Bulut Reyhanroğlu ile kısa bir söyleşi yapıldı.

ONUR SANATCILARI PANDEMİ NEDENİYLE GELEMEDİLER

Bu yıl onur alacak iki sanatçıdan biri olan, Türkiye’den Genco Erkal ile Almanya’dan Senta Berger, yaşlılık ve pandemi nedeniyle gelemedikleri için ödüllerinin daha sonra müsait bir zamanda verileceği açıklandı.

AÇIK HAVA SİNEMASI VE İKRAM

Salondaki programın bitmesi ardından, açık havada konuklara ikramda bulunuldu ve  ANONS filmi gösterildi. 25 Temmuz’a kadar sürecek festival boyuncu, çeşitli filmler, söyleşiler yapılacak , ödül töreni ise, 24 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.