DOLAR

32,3180

0.2%
EURO

35,1298

-0.02%
ALTIN(gr)

2.291,81

0,64%
BİST 100

9062.61

0,64%
Çevre Bakanı: ‘İBB Başkanlığı Protokolden Tek Taraflı Çekilemez’

Çevre Bakanı: ‘İBB Başkanlığı Protokolden Tek Taraflı Çekilemez’

ABONE OL
14:46 - 24/12/2019 14:46
Çevre Bakanı: ‘İBB Başkanlığı Protokolden Tek Taraflı Çekilemez’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İBB’nin Kanal İstanbul protokolünden çekildiği açıklamasına yanıt verdi. Bakan Kurum, protokolden çekilmek için meclis kararı gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ortak protokolden çekildiğini ifade etmektedir. Kendisinin tek taraflı protokolden çekilme yetkisi bulunmamaktadır. Meclis kararıyla protokoller imzalanır yine meclis kararlarıyla, protokollerden vazgeçebilirsiniz. Dolayısıyla meclisin karar almadığı bir protokolden, tek taraflı olarak vazgeçemezsiniz. Vazgeçerseniz eğer buradaki tüm maddi ve hukuki sorumlulukları da almış olursunuz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Bakan Kurum, “İkide bir çıkıp ’16 milyon İstanbulluya hizmet ediyoruz, 16 milyon İstanbullunun haklarını savunacağız’ demekle belediye başkanlığı yapılmıyor, olmuyor. Belediye başkanlığı, vatandaşa hizmet edilerek, taş üstüne taş konularak yapılıyor. Mart’tan yıl sonuna geldik 6 aylık süreçte ne yaptığını Sayın Başkan’ın kendisine bir sormak lazım. Hangi projeyi ürettiğini sormak lazım. Biz de 82 milyon vatandaşımız için bugüne kadar proje ürettik, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesini İstanbul Boğazı’nı kurtarma ve özgürlük projesi olarak gördüklerini söyledi. Kurum, Kanal İstanbul çevresinde kurulacak yerleşim yerinin nüfusunun 500 bini geçmeyecek ve binaların da zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde planlanacağını belirtti. Kurum bölgeye yönelik imar planlarının üzerinde de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.