Cemevi yaşlılara lokma sundu       

Cemevi yaşlılara lokma sundu       

ABONE OL
00:12 - 15/04/2020 00:12
Cemevi yaşlılara lokma sundu       
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamm AKM`den 60 yaş üstü üyelere ziyaret. Cemevi olarak bir lokma sunuldu.

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletine bağlı Hamm kentinde faaliyet gösteren Hamm Hacı Bektaşi Veli Alevi Kültür Merkezi Cemevi tarafından korona virüs önlemleri tedbirleri kapsamında sıkıntı yaşayan 60 yaş üstü 80 aileye ziyaret yapıldı ve lokma verildi.

 Hamm, Werl ve Ahlen’ de büyüklere ziyaret

Başkan Mehmet Akbaba, Sayman Medet Acar, Yönetim Kurulu üyeleri Eylem Akbaba, Niyazi İbret, Erdal Irmak, üyemiz Halit Aksu ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan dede’ den oluşan ekip   yukarda belirtilen birbirine komşu üç şehirde ikamet eden üyelerinin ayağına giderek lokmalarını sundular.

Hamm Cemevi yönetim kurulundan bu aksiyonla ilgili şu açıklama yapıldı: ” Corona salgının edeniyle haftalardır birbirimize mesafe koymamıza neden olmuştur. Bilirkişilerin bunu öngörmeleri nedeniyle hem sevdiklerimizi hem de çevremizdeki insanları koruma adına bu uygulamalara uymamız gerekiyor. Tabii ki buda üyelerimizle aramıza alışılmamış bir şekilde mesafe koyuyor.  Her ne kadar telefonla birbirimizi arayıp hatır sorsak ta yine de büyüklerimizi merak etmiyor değiliz. O nedenle Hamm Hacı Bektaş’ı Veli Alevi Kültür Merkezi Cemevimiz yönetim Kurulu ve dedemiz Cafer Kaplan ile birkaç günden beri hem Lokmalarımızla büyüklerimizi ziyaret edip Cemal Cemale hal hatır sormak hem de onlara bu alışılmadık durum nedeniyle moral verip sevindirmek adına ev ev onları ziyaret ediyoruz.

Bu ziyaretlerimizi öngörüldüğü gibi kurallara uyarak kapıda merhabalaşıp mesafemizi koruyarak yapıyoruz.  Üyelerimizin kurallara uyumunu takdirle karşılıyoruz. Şu anda herhangi bir üyemizin bu salgında zorluk çekmemesi ise bizi çok sevindirdi. Her şeye rağmen bütün üyelerimize mesajımızdır; şu ana kadar olduğu gibi yine kurallara aynı şekilde uymaları ve herhangi bir sıkıntıda yönetim kurulumuzu aramalarınızı, bize başvurmalarını istiyoruz. Sağlıklı günlerde buluşmamız dileğimizle”.

 Üyelerden Yönetim Kuruluna ve Cafer Kaplan dedeye teşekkür

Cemevinin bu anlamlı aksiyonu ziyaret edilen üyeler tarafından sevinçle karşılandı. Evlerine ziyaret yapılan üyeler ” Derneğimiz yöneticilerinin ve Cafer dedenin bizleri unutmaması büyük bir vefa örneğidir. Yalnızlığımızı paylaştılar, sahipsiz olmadığımızı gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bozatlı Hızır yardımcıları olsun” dediler.

 ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Hamm

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.