CEMAATLERDEN “DİN BAĞIŞI ” KAMPANYASI!

ABONE OL
21:25 - 06/11/2020 21:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çoğu Cemaatlerden duyacağınız tek kampanya budur işte. Din beleş ya! Din dağıtır hadis dağıtır, hepsi bu.

Kan bağışı bile yaparken çok az imama rastlarsınız. Sorsan, abdestim kaçacak der. Kan bağışı olmazsa canlar ölecekmiş hiç değeri yoktur. Abdest kaçmasında, “kana geleceğine cana gelsin”!

Depremde göçük altında insanlara el uzatan kaç “imam kılıklı” gördünüz. Düzenli olarak yılda bir maaşını bağışlayana rastladınız mı?

“Bizim komşunun durumu çok kötü, yardım topluyoruz” diyen imam kılıklılara hepiniz rastlamışsınızdır. İhtiyacınız olduğunda size el uzatan bir Cemaat üyesine rastladınız mı? Cebinden cüzdanını çıkartacak, fazlasını size verecek. Ben çevremde hiç görmedim.

Fakat sorsan Peygamberin ne kadar yardım sever olduğunu, anlata anlata bitiremez. Sanki gözüyle görmüş gibi yemin eder. Kulağıyla duymuş gibi anlatır. Duygulanır, ağlar, dizlerini döver. Para dedin miydi, abdest almaya gider birçoğu! Ben şu kadar bağışladım diyenler makbuz ve delil göstersin özür dileyeceğim.

Peygamberin fakir yaşantısından bahsedenler son model arabalara binmesin. Sofradan doymadan kalkardı diyenler çatlayıncaya kadar yemesin. Sen yaşantında örnek ol başkasına, anlattıklarınla değil.

Senden para isterler, nereye gittiği belli olmasın diye yardımı uzak yerlere gönderenleri vardır. “Afrika da açlar var “diye kampanya yapanlara seslenmek istiyorum, neden Afrika?

Oralara yardım yapmak bize düşer mi?

“Hayır olarak infak edeceğiniz şey, anne-babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır.” (Bakara)

Para ve yardım dağıtacaksan sıralama bu şekildedir;

Anne – baba ilk sıradadır ihtiyacı var ise.

Sonra yakın çevrenize bakacaksınız.

Yetimlere, yoksullara ve sizin yakınınızdan geçerken yolda kalmışlara yardım edeceksin.

Afrika bu ayetin hiçbir yerinde geçmez. Yardım yapacağın insanlar senin çevrende olacak ve sen bu kararı vereceksin. Hiçbir ayet “yardım kuruluşlarına ver parayı onlar ihtiyaç sahiplerine verir” demez!

Fakat çoğu Cemaatlerde bir yardım toplayıp dağıtma hevesi vardır nedense? Anayasa “toplanan yardımın hepsi dağıtılmalıdır “dese ortada kimse kalmaz!

“Gezi ve eğlenceler düzenleyerek yardım toplama hallerinde giderler, brüt gelirin yüzde kırkını geçemez”

İşte bunu okuyan “yardımsever “topladığının yarıya yakınını yardım toplama gezisinde harcasa hiç suçu yok!

Gidin bir cemaate sorun, “sizin için makbuzla yardım toplasam ne kadarı benim olur “deyin bakalım …

Bence çoğu %25 teklif eder, ne komisyonu diyende az çıkar!

Diyanet acilen karar almalıdır.

İmamların maaşından kesinti yapılıp ihtiyaç sahiplerine verilsin. Organ bağışı yapılsın topluca. Her ay 10 bin imam kan bağışında bulunsun. Ekmeğini, kanını canını paylaşsın ki örnek olsunlar memlekete.

Ben sadece yardım toplayan ve hükümeti savunan imam istemiyorum. Bu ekonomik duruma nasıl bakıyorlar bu Cuma anlatsınlar namaza gelenlere. Yağ %50 zamlandı, bu işe ne diyor imamlar! Hadi Camide sustu diyelim, evinde misafire anlatsın ekonomik durumu. Evinde, sokakta doğruyu diyemeyen bir imamın başka konudaki sözlerine ben inanmıyorum!

Depremde yoksa, kan bağışında yoksa, para bağışında yoksa emekli edelim camide de olmasınlar.

Hiçbir imam asgari ücretten fazlasını almamalı! Kendi ibadetini yaparken para kazanıyorsa asgari ücret yeterli bence.

Ekonomik sıkıntıları “kader “diye göstermek için din adamlarından faydalanmak her devrin silahıdır.

Bir gün halk “bu gavurlar rahat, bütün açlık Müslüman coğrafyasında “deyip din değiştirme kararı alıncaya kadarda böyle gider!

Hocada “bindiği dalı “kesmişti …

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Hikmet Demirkan

      Sağol be Ender daha yenimi gündemne getiriyorsun Muhalefetin seçmeni kandırdığını ben akepe iktidar oldu olalı bunu söylüyorum 18 yıldır ne küfürler yedim bu yüzden ama artık o küfür edenler bile basbas bağırıyorlar yalancı bunlar diye

      Yanıtla
      +0
      -0