***  Cemaat iftar yemeği verdi…

*** Cemaat iftar yemeği verdi…

ABONE OL
10:23 - 15/09/2008 10:23
***  Cemaat iftar yemeği verdi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İFTAR YEMEĞİ VERDİLER

Berlin Türk Cemaati (TGB) ve Berlin Alperen Ocakları Derneği Berlin’de iftar yemeği verdiler


TGB’nin verdiıği iftar yemeğine, Berlin eyaletinin göç ve uyum sorumlusu Günther Piening, Berlin Konsolosu Mustafa Aydınay, Hristiyan Demokrat Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Berlin eyalet parlamentosu üyesi Emine Demirbüken-Wegener, Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glitsch, çok sayıda dernek başkanı ve davetli katıldı.
Piening, iftarda yaptığı konuşmada, TGB’nin son 9 ayda ev ödevlerini yaparak yeni yönetimle gençlere yönelik projeler yapmaya başladığını, bunların Berlin’deki Türk toplumu için çok önemli adımları olduğunu ifade etti.
Berlin hükümetinin güçlü derneklere ihtiyaç duyduğunu belirten Piening, ”Biz bu kenti birlikte şekillendirmeye çalışıyoruz. Uyum için birbirimizle konuşmak çok önemli. İftar yemekleri de buna olanak sağlıyor” dedi. Piening ayrıca kamu dairelerinde görev yaban yabancı oranının 2006 yılında yüzde 8 olduğunu bu oranın bu yıl itibariyle yüzde 18’e ulaştığını, bunun da kendisini memnun ettiğini kaydetti.

"BU TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASIYIZ!"

TGB Başkanı Bekir Yılmaz da, Almanya’daki Türklerin bu toplumun parçası olduklarını, çoğulcu toplumun da bunu böyle görerek kabullenmesi gerektiğini, uyumun tek taraflı bir yol olmadığını ifade etti.
Yılmaz, Almanya’da Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılara uygulanmaya başlatılan vatandaşlık sınavlarını da eleştirdi.
Eşi ve çocuklarıyla iftr yemeğine katılan Emine Demirbüken-Wegener de, Ramazanı, örf ve adetleri çocuklarının da öğrenmesi için çocuklarıyla birlikte iftar yemeğine katılmaktan dolayı memnunluk duyduğunu kaydetti.
Alperen Ocakları’nın iftar yemeğine de, Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar’ın yanı sıra çok sayıda dernek başkanı katıldı.
Yaşar, yaptığı konuşmada, İslam’ın örnek din olduğunu, bunun yaşayarak gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Berlin Alperen Ocakları Başkanı Mustafa İnan, sosyal faaliyetlerde bulunan kuruluşlar olarak Berlin’de yaşayan göçmenler için sorumluluk taşıdıklarını, bulundukları toplumda çeşitli problemler karşısında kültürel varlıklarını devem ettirebilmek, ancak birliktelikle olabileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.