Cem Özdemir`den ilginç öneri

Cem Özdemir`den ilginç öneri

ABONE OL
11:02 - 03/01/2023 11:02
Cem Özdemir`den ilginç öneri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Federal Alman Tarım Bakanı Cem Özdemir, Almanya’da geçtiğimiz yıllarda sıkça eleştirilen çöpe atılan gıdaların tüketimi konusunda önemli bir çağrıda bulunarak, yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Bakan Özdemir, çöp konteyner’larına atılan gıdaların tüketim amacıyla alınmasının cezadan muaf tutulması gerektiğini belirtti. Rheinische Post gazetesine konuşan Özdemir, “Hâlâ yenilebilir durumda olan yiyecekleri atık konteyner’larından kurtarmak isteyen hiç kimse bu nedenle kovuşturmaya uğramamalıdır. Sanırım hepimiz polisimizin ve mahkemelerimizin bunun yerine suçlularla ilgilenmesini isteriz” dedi.

Federal AlmanTarım Bakanı, Almanya’da çok fazla gıdanın çöpe gittiğini belirterek bunun çok ciddi bir sorun olduğunu kaydetti. Çöpe atılan gıda miktarının yılda toplam 11 milyon ton civarında olduğu ve yarısından fazlasının özel hanelerde tüketilmeden çöpe atıldığı kaydedildi.

Cem Özdemir, “Dolayısıyla gıda israfı sorununu bir çırpıda çözecek tek bir çözüm yok. Bu nedenle nereden başlayabileceğimize pragmatik bir şekilde bakmalıyız” diye konuştu. Gıda israfı, Almanya’da çevre ve iklim aktivistlerinin, zaman zaman büyük gıda dükkânlarının çöp konteyner’larına atılan gıdaları almasıyla gündeme gelmişti. Almanya’da yasalar kapsamından gıda perakende dükkânları tarafından çöpe atılan ürünlerin alınması Hırsızlık suçu kapmasında değerlendiriliyor ve cezaya tabi.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.