CDU’lu Wagner: Almanya bir göçmenler ülkesidir

CDU’lu Wagner: Almanya bir göçmenler ülkesidir

ABONE OL
12:14 - 23/09/2022 12:14
CDU’lu Wagner: Almanya bir göçmenler ülkesidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CDU Berlin Başkanı Kai Wegner, MÜSİAD Berlin’i ziyaret ederek hem üyelerle birlikte kahvaltı yaptı hem de görüş alışverişinde bulundu. Wegner, toplumsal çeşitliliğin kendi partilerine de yansıtılması için çaba gösterdiğini söyledi.

AYNI zamanda Berlin Eyalet Parlamentosu CDU Grup Başkanı olan Wegner, partisinin baş harfi C’nin inancı temsil ettiğini belirtirken, “Bu ayrıştırıcı bir harf değil, birleştiricidir” görüşünü vurguladı.

CDU Berlin olarak ekonomi, eğitim ve altyapının geliştirilmesine çok önem verdiklerini belirten Wegner, partisinin bu ülkede yaşayan Müslümanları tanımakta ve kabul etmekte çok önemli yol kat ettiğinin altını çizdi.

“Almanya bir göçmenler ülkesidir”

“Almanya bir göçmenler ülkesidir. Alman politikacılar da bunu kabul etmelidir” diyen Kai Wegner, toplumsal çeşitliliğin partilerde de görünür hale gelmesine önem verdiğini söyledi.

CDU’da bu alanda hâlâ eksiklikler olduğunu itiraf eden Wegner, Berlin Eyalet Teşkilatı olarak bu eksikliğin giderilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini ve bu kararlı tutumlarını sürdüreceklerini de söyledi.

Kendisine refakat eden avukat Ersin Nas’ın yıllardır aktif olarak CDU’da siyaset yaptığını belirten Kai Wegner, “Metropollerin genişlemesi ve çok kültürlü iş birliğinin yardımıyla, toplumun çeşitliliği siyasete entegre edilmelidir. Ben buna şahsen çok önem veriyorum” dedi.

Wegner, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini, iki ülke arasında yeni köprüler kurulması ve ortaklıklar oluşturulmasını desteklediğini de söyledi.

MÜSİAD EXPO 2023’ün Berlin’e gelmesi için elinden geleni yapacağını belirten Wegner, profesyonel hayatında bir inşaat şirketinde köprü yaptıklarını hatırlatırken, MÜSİAD’ın Berlin’i zenginleştirecek girişimlere tam destek vereceğinin altını çizdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.