*** CDU’dan müslümanlara yönelik tasarı

*** CDU’dan müslümanlara yönelik tasarı

ABONE OL
18:53 - 17/04/2009 18:53
*** CDU’dan müslümanlara yönelik tasarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

CDU’dan müslümanlara yönelik tasarı

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Müslüman öğrencilere yüzme derslerine ve sınıf gezilerine katılma zorunluluğu getirmek istiyor

CDU Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet meclisi grubu, göçmen çocukların eğitim şanslarının iyileştirilmesi amacıyla eyalet meclisine sunduğu bir tasarıda, yüzme derslerine ve sınıf gezilerine katılmak istemeyen Müslüman öğrencilere, hazırlanacak bir ceza sisteminin uygulanmasını önerdi.
    

Partinin uyum politikaları sorumlusu Michael Solf, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin, öğrencilerin derslere katılmamalarını sorgulamaları gerektiğini, böylelikle velilerin pedagojik olarak yanlış şekilde davranmalarının da önlenmiş olacağını savundu.
    

Okuldaki birlikte yaşamın gençlerin topluma uyumunu desteklediğini ifade eden Solf, bunun için toplumun, öğrencilerin okul tarafından düzenlenen tüm etkinliklere katılmalarını istemesi gerektiğini kaydetti.
    

Eyalette göçmen kökenli öğretmenlerin oranının yüzde 2 civarında olduğunu, bu oranın artırılması gerektiğini de belirten Solf, tüm öğretmenlerin üniversitede göçmen çocuklara da eğitim vermeye hazırlıklı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.