CDU Heyeti TDU’yu ziyaret etti

CDU Heyeti TDU’yu ziyaret etti

ABONE OL
14:51 - 06/09/2007 14:51
CDU Heyeti TDU’yu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CDU Berlin Grup Başkanı Dr. Friedbert Pflüger ve CDU Uyum Sözcüsü Kurt Wanser, yeni Yönetim Kurulu üyeleri ile tanışmak amacıyla  TDU’yu ziyaret ettiler. TDU Başkanı Remzi Kaplan ve üyeler konuk siyasetçilere Berlin’deki Türk kökenli işletmelerin sorunları ve beklentilerini anlattılar. CDU heyeti ile yapılan görüşmede, yeni göç yasası, son haftalarda yaşanan güncel olaylar, artan  yabancı düşmanlığı, döner skandalı ve medyanın önyargılı yaklaşımı konuşuldu. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından yapılan açıklamada, karşılıklı ziyaretlerin bundan sonra da sürdürüleceği vurgulandı. Hıristiyan Demokratlar’ın Berlin Eyaleti Başkanı Friedbert Pflüger, uyum konusunun kendileri için çok önemli olduğuna işaret edip entegrasyonun başarılı olmasının yeni yatırımları  da beraberinde getireceğini ve yeni  işyerleri yaratacağını söyledi.

PFLÜGER: "CDU TÜRKLERE KARŞI DEĞİL!" 

TDU yöneticilerine yönelik konuşmasında göçmen işverenlerin kent ekonomisindeki önemli yere dikkat çeken Pflüger şöyle konuştu: „Berlin’deki gençlerin çoğu  gelecekten umudunu keşmiş durumda. Biz, yabancı hemşehrilerimizle birlikte bu kentin sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz. Berlinli Türkler bilmeli ki, CDU asla onlara karşı değil. Tüm göçmenlere Almanca öğrenerek bu toplumla diyaloğa geçmelerini öneriyoruz. Biz her türlü aşırılığa ve bu doğrultudaki siyasi yapılanmaya karşıyız. Sağcı, solcu, ya da dini gerekçlerle hareket eden hiç bir aşırılığa hoşgörü göstermedik ve göstermeyiz. Berlin’de yaşamak isteyen bizim yasalarımıza uymak koşuluyla hoşgeldi herkes hoş geldi.“  

DÖNER DE MASAYA YATTI

Pflüger, bozuk et skandalı ve döner satışlarının azalması ile ilgili de görüş belirterek TDU Başkanı Kaplan’ın imalathanesini ziyaret ettiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu. „ Hiç çekinmeden döner yedik. Bütün dönerler sözü edilen tonlarca bozuk etten yapılıyor diye bir durum da yok. Ancak tüketiciyi de anlamak lazım. İnsanlar sağlıklarını düşünmek zorundalar. Sadece dönere değil herhangi bir Alman yiyeceğinde de sorun yaşansa yine tüketiciler aynı tepkiyi gösterir.  Ben Türk yemeklerini severek yemekteyim’ dedi. Pflüger ayrıca CDU’nun on sene önceki durumu ile bugün arasında büyük farklar olduğunu, partinin göçmenlere yaklaşımının büyük oranda değiştiğini anlattı. CDU heyeti, Türk kökenlilerin de partide yer aldıklarını, ve Türklerin CDU’ya daha fazla ilgi göstermesini arzuladıklarını belirttiler. CDU heyetinin TDU’yu ziyaretine değerlendiren Başkan Remzi Kaplan ise „CDU’nun Türkler’e ve Türkiye’ye karşı tutumunu biraz eleştirdik. AB, yeni göç yasası ve uyum konularını konuştuk.  İleri bir tarihte biz de kendilerini ziyaret edip önemli konular üzerinde daha ayrıntılı görüşeceğiz.“ şeklinde konuştu.

(c) ha-ber.com Berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.