Çay içerken zehirlenmeyin!

ABONE OL
21:33 - 04/03/2019 21:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk Eğitim Derneğinde “Sürdürülebilirlik” semineri veren Neukölln Belediyesi Sürdürülebilirlik Dairesi Sorumlusu Eva Hein, plastik bardaklarla içilen sıcak içeceklerin içerdikleri kimyasalların da tüketildiğine dikkat çekerek; “Plastik bardaklarda sıcak içecekler tüketildiğinde, içerisindeki kimyasallar, tüketilen içeceğin içine karışır ve sağlığa zarar verir.” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim Derneğinde (TED) sürdürülebilirlik konusunda bir seminer veren Neukölln Belediyesi Sürdürülebilirlik Dairesi Sorumlusu Eva Hein, Berlin’de sürdürülebilirlik konusunda halkın bilinçlendirilmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.

Günde 460 bin plastik bardağın çöpe atıldığını ifade eden Hein, 2015 yılı itibariyle Berlin’de yılda 266 milyon adet plastik poşet üretildiğini belirtti.

Hein, israfın önüne geçmenin yolunu da “Bir kere kullanılan değil, birden fazla kullanılabilinir ürünleri tüketin.” diyerek açıkladı.

Kahve satan dükkanların karton bardak yerine müşterilerin yanlarında getirdikleri bardaklara kahve servisi yapmalarının, kahvenin fiyatında ucuzlatıcı bir faktör olduğunu ifade eden Hein, yiyecek ve içeceklerde Fairtrade/Adil Ticaret (Güçsüz kalmış üretici ve işçilerle çalışarak, onların ekonomik açıdan kendi kendilerine yeterli hale gelmelerine yardımcı olmayı hedefleyen sosyal hareket) logosunun bulunmasına önem verilmesini istedi.

“Fairtrade ürünlerini satan dükkanların haritasını belediye olarak hazırladık.” diyen Hein konunun önemini vurguladı.

ha-ber.com/Zülfikar Kam/Berlin

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.