Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Burada saldırıyı yapan rejimdir

Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Burada saldırıyı yapan rejimdir

ABONE OL
12:54 - 06/02/2020 12:54
Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması: Burada saldırıyı yapan rejimdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ‘Hedefimiz Rusya değildir. Burada saldırıyı yapan rejimdir, bizim de sabrımızın bir sınırı vardı, karşılığını verdik’ açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’na katılmak için geldiği Bakü’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İdlib’de yaşananlara ilişkin konuşan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

”Rusya’dan bir heyeti bekliyoruz. Daha sonra ihtiyaç olursa liderler de bir araya gelecekler. Amacımız burada çatışmanın durdurulmasıdır.”

“İdlib’de hedefimiz Rusya değildir. Türkiye olarak Rusya ile neden çatışalım? Askerlerimize saldıran rejimdir. Sabrımızın sınırı vardı en son 8 şehidimiz olduktan sonra karşılığını verdik.”

“Rejim saldırganlığına devam ederse burada durmayız. Kat kat cevabını verdik 70’ten fazla rejim unsurunu etkisiz hale getirdik. İnsani dramı durdurma için ne gerekiyorsa bunu da yapmamız lazım.”

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.