Çavuşoğlu: "Ermenistan İşgal Ettiği Topraklardan Çıkmalıdır"

Çavuşoğlu: "Ermenistan İşgal Ettiği Topraklardan Çıkmalıdır"

ABONE OL
14:56 - 29/09/2020 14:56
Çavuşoğlu: "Ermenistan İşgal Ettiği Topraklardan Çıkmalıdır"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ankara’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Çavuşoğlu ve Kurtulmuş, ziyaretin ardından gazetecilere Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasında yaşanan krizin tek çözümünün Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu “Karabağ sorununun tek çözümü Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesidir. AGİT bu sorunun çözümü konusunda hiçbir adım atmadı. Artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz Türkiye olarak çok çaba sarf ettik ama bu çabalarımızın da bir faydası olmadı. Azerbaycan’la Ermenistan’ı eşit tutmamaları gerekiyor. Ama söz konusu Azerbaycan olunca toprakları işgal edilen Azerbaycan’la, işgalci Ermenistan’ı eşit tutuyorlar, bu yanlış bir şey. Biz Türkiye ve Türk halkı olarak kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan’ın işgal edilen toprakları kurtulsun, bir milyonu aşkın Azeri kardeşimiz topraklarına geri dönebilsin. Bir millet iki devletin gereğini yapıyoruz. Dünyanın her yerinde kardeş Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

Çavuşoğlu’nun ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da Azerbaycan’a yapılmış saldırının Türkiye’ye yapılmış saldırı anlamına geldiğini söyledi. Kurtulmuş, “Azerbaycan tarihi bir dönemden geçiyor. Dost ve kardeş Azerbaycan halkıyla dayanışmamızı göstermek için buradayız. Sonuna kadar her platformda, masada, sahada her hal ve şart altında Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Ermenistan, Kafkaslar’daki barışı bozacak şekilde saldırgan ve şımarık bir şekilde açık bir saldırıda bulunmuştur. Bu bir provokasyondur. Azerbaycan ve Türkiye tabii ki bu provokasyona karşı sessiz kalmayacak. Azerbaycan’ın bir köyüne yapılmış bir saldırı, Türkiye’nin bir köyüne yapılmış bir saldırıdır. Ermenistan’ın bu haksız saldırganlığına taraf olmak uluslararası hukuku çiğnemektir. Her kim Ermenistan’ın sırtını sıvazlıyorsa, Ermenistan’ın işlediği suçlara da ortak oluyordur. Dağlık Karabağ hak ettiği topraklar olarak yeniden Azerbaycan’ın olacaktır” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.