Çavuşoğlu-Blinken Telefon Görüşmesi

Çavuşoğlu-Blinken Telefon Görüşmesi

ABONE OL
11:44 - 04/08/2022 11:44
Çavuşoğlu-Blinken Telefon Görüşmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Görüşmede, Ukrayna’dan tahıl ihracatı konusunda varılan uzlaşı ve bu konudaki son gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alınmıştır” denildi.

Çavuşoğlu Malezya’ya geçmeden önce dün Kamboçya’da düzenlenen Türkiye-ASEAN 4. Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı çerçevesinde ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelmişti. Görüşmede Ukrayna tahılının güvenli sevkiyatı dahil bölgesel konular ele alınmıştı.

İstanbul’da 22 Temmuz’da imzalanan ‘‘Ortak Tahıl Koridoru’’ anlaşması kapsamında Ukrayna’nın Odessa limanından çıkan Sierra Leone bayraklı Razoni adlı kuru yük gemisi önceki gün İstanbul açıklarına ulaşmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından çıkan ilk gemi olan ve önceki İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişine demirleyen mısır yüklü gemide dün sabah yapılan denetim tamamlanmış ve gemi dün İstanbul’dan Lübnan’a doğru hareket etmişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kamboçya’daki toplantı çerçevesinde ayrıca, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çin Dışişleri Bakanıyla ikili ilişkilerinizi, bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdik. Uygur Türklerine ilişkin hassasiyetimizi aktardık” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Çavuşoğlu-Blinken Telefon Görüşmesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Çavuşoğlu-Blinken Telefon Görüşmesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Çavuşoğlu-Blinken Telefon Görüşmesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.