“Çatışma Bölgelerinden Türk Vatandaşları Tahliye Edildi”

“Çatışma Bölgelerinden Türk Vatandaşları Tahliye Edildi”

ABONE OL
16:30 - 13/03/2022 16:30
“Çatışma Bölgelerinden Türk Vatandaşları Tahliye Edildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Herson ve Harkiv de dahil Ukrayna’da çatışmaların devam ettiği bölgelerden 489 Türk vatandaşının Cumartesi akşamı tahliye edildiğini açıkladı.

Çavuşoğlu Mariupol’daki camide mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan destek istedi.

Antalya’da basin toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, bölgedekilerle uydu telefonuyla bile bağlantı kurmanın zor olduğunu söyledi. Mariupol’daki camide Türk vatandaşlarının da olduğunu belirten Çavuşoğlu, caminin bombalandığına dair haberler olduğunu, cami imamının bunu doğrulamadığını söyledi.

Çavuşoğlu cami imamının bomba ya da füzenin caminin yakınlarına düştüğünü söylediğini aktardı ve caminin zarar görmediğini söyledi. Rusların camide kaç Türk vatandaşı olduğunu sorduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bilgilerin Ruslar’la paylaşıldığını da belirtti.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a Ukrayna Dışişleri Bakanı ile Antalya’da görüştükleri için teşekkür eden Çavuşoğlu, Lavrov’dan Mariupol’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi çabaları için destek istediğini de aktardı.

Kente otobüsler gönderildiğini söyleyen Çavuşoğlu, çatışmalar nedeniyle otobüslerin kente giremediğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Cumartesi günü Rus güçlerin Sultan Süleyman camisini bombaladığını belirtmişti.

Açıklamaya göre aralarında Türkler’in de bulunduğu 80’den fazla kişi camide mahsur durumda.

Ukrayna’nın Ankara’daki büyükelçiliği de 34’ü çocuk 86 Türk vatandaşının camide mahsur kaldığını belirtmişti.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarına göre Ukrayna’dan şu ana kadar 14480 Türk vatandaşı tahliye edildi.

VOA tarafından geçilen “Çatışma Bölgelerinden Türk Vatandaşları Tahliye Edildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Çatışma Bölgelerinden Türk Vatandaşları Tahliye Edildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Çatışma Bölgelerinden Türk Vatandaşları Tahliye Edildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.