ÇAPKIN KORUMALI ZİNA MODELİ!

ABONE OL
17:08 - 24/12/2021 17:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Haram olan faize para yatıranları döviz karşısında ezdirmeyeceğini açıklayan AKP genel başkanı Erdoğan`dan diğer haram çeşitlerine yeni destekler bekliyoruz!

Çapkınlık yapacak adamın bazı riskleri vardır;

Şimdi sevgiliye alınacak tek taş bir yüzüğün fiyatının birden arttığını düşünün. Adam bütçede denklik yapmış ve bir miktar para ayırmış hediye için.

Tanışma yıldönümünde bir hediye alacak fakat birde bakıyor ki kur iki katına çıkmış, daha beklediği gün gelmeden. Maaş belli, bütçe belli. Tabii ki hazine desteği olmayan mağdurumuz kalp kırıklığı ile kalıyor ortada.

Ya da tam tersini düşünelim; 18 bin TL ödeyip aldığı hediye sabah 12 bin TL ye düşmüş ve istediği vurucu etkiyi yapamamış karşı tarafta!

Şimdi Hükümetin döviz dalgalanması karşısında, çapkınları koruyacak bir model açıklaması gerekiyor. Ya da olaya sadece bu açıdan bakmayalım. Asgari ücretli kız arkadaşını yemeğe götürse bütçesi yok.

Kur korumalı çiftçilik modelini duydunuz mu hükümetten. Kur artsa bile bir yıl boyunca mazot desteği verilecek, ya da gübredeki döviz artışını biz karşılayacağız filan gibisinden bir laf duyan oldu mu? Döviz artışlarında kiracıya destek sözü oldu mu?

Tam tersini düşünelim şimdide;

Mangal sezonu bahar aylarında başlar ve sonbaharda soba üretimi yapanların çoğu kış aylarına girince baharda satacağı mangalların üretimini ve stokunu yapmak zorundadır. Üretici 18 TL kur fiyatından sac ve demir hammaddesine bağlantı yapmak zorundaydı ve aldı da bu malı. Fakat bahar gelince ithalatçı mangalı yarı fiyatına getirip satacak!

Bahar için hazırlık yapan tekstil sektörü ya da aklınıza ne gelirse ithalat karşısında ezilecektir. Birçok üreticinin yüksek stok maliyetlerinden dolayı batmasına sebep olacak, bir gecede düşen kur fiyatları.

Aracı kurumlar yüksek kaldıraçlı işlemlerden dolayı bazı müşterilerinin battığını açıklayacak kısa sürede.

Aniden artan değil, aniden düşen dövizinde pek çok zararı oldu ekonomiye. Bazı cemaatlerin yandaş medyası diyor ki, “sende dövize yatırmasaydın paranı, faizde tutsaydın “!

Müslüman olduğunu söyleyen yönetimin dövize karşı bulduğu çözüm, döviz garantili faiz teklifi!

Faiz haramdır, fakat faize para yatıranı dövizin artışına karşı koruyacağız diyorlar!

Çiftçiyi, asgari ücretliyi, sanayide üretim yapmaya çalışan yatırımcıyı, dövizle Hacca gidecekleri döviz artışına karşı garanti kapsamına almayıp ta, haram dediğiniz bir işi yapanları koruyacaksanız kapsamı da genişletmek lazım.

Zina haramsa – “Çapkın korumalı zina modeli “

Alkol haramsa – “sarhoş korumalı meze modeli “

Faiz haramsa- “döviz korumalı mevduat modeli “

Değilse zaten mesele yok.

Ya da yaz baştan haramları, olsun bitsin.

Lidere karşı gelmenin, şirk koşmakla eş değer olduğu açıklansın en kısa sürede.

Peşinden de beklenen açıklama halkı aydınlatsın;

“Lider korumalı siyaset modeli hizmetinizdedir “

NOT; (Enflasyon oranında faizin haram olduğuna dair hiçbir dinde bir açıklama yoktur. İsterseniz bir ara delilleri ile yazarım!)

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.