Gazze’de Corona Virüsü Testleri Yeniden Başlıyor

Gazze’de Corona Virüsü Testleri Yeniden Başlıyor

ABONE OL
01:07 - 14/04/2020 01:07
Gazze’de Corona Virüsü Testleri Yeniden Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Putin: ”Salgınla Mücadelede Orduyu Göreve Çağırabiliriz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, günlük vaka sayılarının rekor düzeyde artmasının ardından Corona virüsüyle mücadelede orduyu görev başına çağırabileceğini bildirdi ve durumun kötüye gittiği uyarısı yaptı.

Moskova sokakları Corona virüsüne karşı dezenfekte ediliyor

Rusya’da Pazartesi günü 2 bin 558 yeni vaka açıklandı. Bu durum, salgının başlamasından bu yana görülen toplam vaka sayısını 18 bin 328’e çıkardı. Bir gecede 18 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam ölümlerin sayısı da 148’i buldu. Rusya’da ölüm oranında yükselme olsa da şimdilik bu oran ABD ve İtalya gibi ülkelerin çok gerisinde.

Çin’de Vaka Sayısında Son Beş Haftada En Yüksek Günlük Artış

Çin’de Corona virüsü vaka sayısı bir önceki güne göre 99 artarak Pazar günü itibariyle 108 oldu. Bu, son beş haftada görülen en yüksek günlük vaka artışı olarak kayıtlara geçti. Ulusal Sağlık Komisyonu, bu hastaların 98’inin yurtdışından geldiğini bildirdi. Kurum, 61 yeni hastanınsa asemptomatik olduklarını, yani semptom göstermediklerini, ancak Corona virüsünü taşıdıklarını kaydetti. Çin’de toplam vaka sayısı 82 bin 160 oldu. İki kişinin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 3 bin 341’e çıktı.

Çin’in doğusundaki Shandong bölgesinde okullar yeniden açılmadan önce dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor

Gazze’de Corona Virüsü Testlerine Yeniden Başlandı

İsrail’in Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından satın alınan beş test kitinin girişine izin vermesi üzerine Gazze’de Corona testlerine yeniden başlandı.

Ancak Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kidra, test kitlerinin faydasının çok kısıtlı olacağını söyledi. Bunun nedeni, iki milyon nüfuslu Gazze’de son gönderilen test kitlerinin sadece 500 kişinin test edilmesinde kullanılabilecek olması.

Gazze’deki sağlık yetkilileri, 8 Nisan’da yaptıkları açıklamada ellerinde test kiti kalmadığını bildirmiş ve tıbbi malzeme sıkıntısının Corona virüsünün bölgede çok hızlı yayılmasına neden olacağını ifade etmişti.

Gazze’deki doğrulanmış 13 enfeksiyon vakasının tümü karantinada tutuluyor.

İsrailli ve Filistinli yetkililer, test kitlerine ilave olarak İsrail’in Gazze’ye bir adet PCR makinası gönderilmesine de izin verdiğini bildirdi. PCR makinaları, toplanan numunelerin Corona virüsünün genetik izlerini taşıyıp taşımadığını analiz ediyor.

Sözcü El Kidra, PCR makinasının Amerika’daki bir hayır kurumu tarafından bağışlandığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, önümüzdeki haftalarda Gazze’ye getirilmek üzere çok sayıda test kiti satın almayı planlıyor.

Sözcü El Kidra, Gazze dışında mahsur kalan yüzlerce Filistinli’nin bölgeye gelmeye başlayacağını, bu kişilerin teste tabi tutulması gerektiğini söyledi. Bu kişiler, Gazze’nin güneyinde üç hafta karantina altına alınacak.

Hamas, Corona salgınının yayılmasını engellemek için okulları, camileri, düğün salonlarını kapattı ve kalabalıkların bir araya gelmesini yasakladı. Ancak bölgede henüz gerek görülmediği için sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor.

Petrol Zengini Venezuela’da Yakıt Kuyrukları

Venezuela dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip ülkesi olmasına rağmen ülkede bir süredir benzin problemi yaşanıyor.

Uzmanlar, karantinadan önce günlük 120 bin varil olan benzin arzının bugün 6 bin varile kadar düştüğünü ifade ediyor. Bu, Venezuela’da trafikteki 2 milyon aracın her biri için günlük sadece yarım litre benzin anlamına geliyor. Bugün, ülkedeki benzin istasyonlarının çoğu kapalı, açık olanlarda da kilometrelerce kuyruk yaşanıyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.