*** Çalışma Bakanı Scholz’u ziyaret ettiler

*** Çalışma Bakanı Scholz’u ziyaret ettiler

ABONE OL
15:14 - 29/01/2009 15:14
*** Çalışma Bakanı Scholz’u ziyaret ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Çalışma Bakanı Scholz’u ziyaret ettiler

Almanya Türkiye Kökenli Vatandaşlar Konseyi (RTS) adlı çatı kuruluşundan bir heyet, Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Olaf Scholz’u ziyaret etti

Hür-Türk adlı Türk-Alman dostluk derneğinin Başkanı ve RTS’nin Başkan Yardımcısı Hasan Tekin, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Bakan Scholz ile ağırlıklı olarak uyum, işsizlik ve istihdam konularını konuştuklarını belirtti.

Tekin, son dönemlerde Türk çocuklarına yönelik çalışmalar yaptıklarını ve bu çocuklara sahip çıktıklarını anlattıklarını, bakanın da bu konuda aynı düşüncelere sahip olduğunu söylediğini ifade etti.

Türk iş adamlarına yönelik vize uygulamasında yaşanan sorunları da dile getirdiklerini belirten Tekin, bu konuda düzeltmelerin yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.
     Türkler arasında artan işsizlik oranının da görüşmede ele alındığını ifade eden Tekin, Scholz’un Almanya’da meslek eğitimi olmadan bir iş bulmanın zor olduğunu söyleyerek, Almancanın önemine dikkat çektiğini sözlerine ekledi.

Tekin, Bakan Scholz’un ayrıca RTS’nin projeler yapmasını ve bunun için kendilerine baş vurmasını istediğini söyledi.

Ziyarete, Tekin’in yanı sıra RTS’ye bağlı Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu’nun (TİDAF) Genel Başkanı Ahmet Serdar Yenice, TİDAF Yönetim Kurulu üyeleri Osman Sirkeci, Nesrullah Karaca, TİDAF Denetleme Kurulu üyesi Nevber Kılıççıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Berlin’in Başkanı Ali Uzun ve MÜSİAD Berlin Yönetim Kurulu üyesi Şevki Karasu da katıldı. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.