Cafer Kaplan: Madımak katilinin salıverilmesi kabul edilemez

Cafer Kaplan: Madımak katilinin salıverilmesi kabul edilemez

ABONE OL
16:50 - 04/02/2020 16:50
Cafer Kaplan: Madımak katilinin salıverilmesi kabul edilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Hamm şehrinde çalışmalarını sürdüren Hamm Hacı Bektaşi Veli Alevi Kültür Merkezi üyeleriyle (HBVAKM) yılın ilk aylık kahvaltılı buluşmasını gerçekleştirdi.

Cem Evi’nde gerçekleşen ve yeni seçilen yönetim kurulununda üyelere tanıtıldığı buluşma Dernek Başkanı Mehmet Akbaba ‘nın üyeleri, katılımcıları selamlamasıyla başladı.

Kahvaltı Programına katılan   Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Hamm‘daki Federasyona bağlı Cem Evi’nin üyesi olan Cafer Kaplan dede kahvaltı öncesi bir Gülbenk ( Dua) verdi ve kısa bir konuşma yaptı.

Dernek Başkanı Mehmet Akbaba ise konuşmasında ‚ ‘‘önümüzdeki dönemde yapacağımız tüm dernek çalışmalarına, 14 Şubattaki Hızır Cemine ve 8 Mart’ta Dünya Kadınlar günü etkinliğinde sahne alacak Ankara Sanat Tiyatrosunun gösterisine tüm Üyelerimizi aktif katılıma çağırıyor, tüm Canları etkinliklerimize davet ediyorum ‘’ dedi.

 Madımak katilinin salıverilmesi kabul edilemez

Cafer Kaplan Dede ise konuşmasına yeni seçilen gençler ve bayanlardan oluşan Yönetim Kuruluna başarılar dileyerek başladı, Konfederasyonun – Federasyonun çalışmalarından ve aktüel konularda bilgi verdi.

Sivas Madımak katili Ahmet Turan Kılıç’ ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesini sert biçimde eleştiren Cafer Kaplan Dede; Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonun bu konuda Avrupa Kamuoyuna Türkçe ve diğer dillerde açıklama yaptığını, protesto ettiğini belirtti.

Cafer Kaplan’’ Bu salıverilme ile 27 yıldır adalet bekleyen Madımak aileleri ve tüm Aleviler bir kez daha üzüntüye boğulmuşlar, hayal kırıklığına uğramışlardır.  Eli kanlı Madımak katilini aklayanlar bir türlü o katliamın suç ortağıdır. Bu salıverilme kabul edilemez bu nedenle Konfederasyon olarak 7 Şubat’ta Avrupa’daki Türk Büyükelçiliklerinin önüne siyah çelenk koyacağız, protesto edeceğiz. Berlin’deki Protesto saat 11.00 de başlayacaktır’’ dedi.

Cafer Dede daha sonra Cemevlerinin depremde zarar görenlere yardım göndereceğini, ilerde Türkiye’de gençlere burslar verileceğini belirtip, Velilere yönelikte Alevilik derslerine öğrenci katılımını yükseltme konusunda çağrıda bulundu.

Hamm‘ da Cemevindeki kahvaltıya Hamm’ daki diğer Cemevi olan Hamm Aleviler Birliğinin yöneticileri de başkanları Bülent Aydın ile birlikte katıldılar.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Hamm

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.