Cafer Kaplan Dede`den Alevilere ve dostlarına ‘birlik’ çağrısı

Cafer Kaplan Dede`den Alevilere ve dostlarına ‘birlik’ çağrısı

ABONE OL
00:53 - 28/12/2019 00:53
Cafer Kaplan Dede`den Alevilere ve dostlarına ‘birlik’ çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dede son günlerde Türkiye’ de ve Almanya’ da Alevilere yönelik baskılar, uygulamalar konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu ve bir sağduyu çağrısı yaptı.

Hamm Cemevinde konuştuğumuz İnanç Önderi, Alevi Dedesi Cafer Kaplan son günlerde çeşitli vesilelerle Alevi toplumuna ve kanaat önderlerine siyasi baskıların, gözdağlarının arttığını ama bu çabaların hepsinin boşa çıkacağını, kendilerini asla yıldırmayacağını söyledi.

Cafer Kaplan ” Alevilere baskılar yeni bir şey değil. Hz. Hasan ile Hüseyin’ de Kerbela çölünde yine kendilerine İslam’ım diyenler tarafından katledilmişti. Ülkemizdeki Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarıyla bu zulüm devam etmiştir.  Yezidler tükenmez ama Hüseyinlerde. Armutlu Cemevinin başkanı Zeynep Yıldırım hala tutuklu, AABK Onursal başkanı Turgut Öker yargılanıyor ve çifte vatandaşlığı olmasına rağmen yurtdışına çıkış yasağı var. Diyanet İşleri başkanı Mersin Cemevini ziyaret ediyor, bize nasihatler veriyor, tavsiyelerde bulunuyor. Alevi evleri işaretleniyor. Yine Almanya’da bir Alevi dedemizin evi kurşunlanıyor. Öyle sanıyorum ki Türkiye’ deki nefret buraya kadar sirayet etmiş durumda. Bunları kabul edemeyiz. Ülkede hak hukuk kalmadı, ayrımcılık almış başını gidiyor. ” dedi.

Huzur istiyoruz

Bugün Alevilerin Avrupa’da çok daha iyi örgütlü olduğunu, geçen aylarda Almanya Alevi Birlikleri Federasyonunun (AABF) 30. kuruluş yıldönümünü Köln’ de görkemli bir biçimde kutladığını belirten Cafer Kaplan dede ”17 yıllık AKP iktidarı döneminde asimilasyon, Ortadoğu’daki kriz büyümüş ve Alevilere yönelik tehditler artmıştır. Biz Alevilerin hiçbir hak ve talebi kabul görmemektedir. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda Alevi kurumlarının bir araya gelmeleri ve birlikte hareket etmeleri zorunlu hale gelmiştir. ” uyarısında bulundu.

Cafer Dede daha sonra ” Bizler Emevi İslam’ını reddeden Aleviler olarak kendi aramızda ve tüm diğer demokrasi güçleriyle bu saldırılara karşı eğer birlik olsa idik haklarımızı çoktan almıştık.  Alevilik yine gündemde. Birlik olursak, birlikte mücadele eder ve direnirsek kazanırız” diye konuştu.

Yeni yılda huzur istiyoruz diyen Cafer Kaplan dede yeni yıl dileğinde ” Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Dileğim 2020 yılı tüm insanlara, Alevi toplumuna barış, huzur ve esenlikler getirsin ” dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Hamm

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.