Büyükelçi ŞenTürk Egitim Dernegi`nde bayramlasmaya katıldı

Büyükelçi ŞenTürk Egitim Dernegi`nde bayramlasmaya katıldı

ABONE OL
00:07 - 12/07/2022 00:07
Büyükelçi ŞenTürk Egitim Dernegi`nde bayramlasmaya katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen: “Geleneklerini örf ve adetlerini unutanlar geleceklerini inşa edemezler.” dedi.

Covid-19 Salgınıyla birlikte ara verilen Kurban Bayramı Şenliği bu sene sokaktan dernek içine taşındı. Türk Eğitim Derneği (TED) salonlarında gerçekleşen programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı programda Humboldt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Kurnaz, Öğretim Üyesi Dr. Aydın Süer ve Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Yıldız da vardı. T.C. Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in de iştirak ettiği şenlik kurban eti ikram edilmesiyle sona erdi.

Türk Eğitim Derneğinin(TED) bayramlaşma programı kurban bayramın anlamına uygun olarak yapıldı. Bizzat “Kurban eti“ ikram edildi. Kurban etinin yanında meyve ve tatlının da ikram edildiği şenliğin onur konuğu T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başer Şen idi.

Açılış konuşmasını, İlahiyatçılar Derneği ve Berlin Kurban Şenliği organize komisyonu başkanı Rüştü Kam yaptı. Kam şunları söyledi: “Türk Eğitim Derneği 12. ‘Geleneksel Berlin Kurban Şenliği’ni’ 2018 yılında yaptı. Araya salgın girince Kurban şenliği ve derneğimizin faaliyetleri durdu. Sokak şenliği şeklinde yaptığımız şenliğe yaklaşık 10.000 kişi katılıyordu.

Bu sene salgın yasağı kalkınca Türk Eğitim Derneği, üyeleri arasında bir organize yaptı. Bir tane kurban kestik. Kurban eti Türkiyem Restoran tarafından kavurma ve yemek olarak hazırlandı. Pilav eşliğinde salata ile birlikte biraz sonra sizlere ikram edeceğiz.

Berlin Kurban Şenliği‘ne başkonsolos olarak Berlin’de kaldığı sürece devamlı katılan Ahmet Başar Şen bugün yine aramızdadır. Ama bir farkla, bugün Büyükelçi olarak aramızda bulunmaktadır. Beyefendiye o zaman şöyle demiştim: ‘Berlin Kurban Şenliğine katılan bu insanların duaları sizlere büyükelçilik yolunu açacaktır.’ Dualarımız kabul olmuş olmalı ki; Sayın Şen önce Özbekistan’a Büyükelçi olarak atandı. Bugün de aramızda Berlin Büyükelçisi olarak bulunuyor. Sayın Büyükelçim bugün bizleri onurlandırdınız. Teşekkür ederim. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz.“

Daha sonra Büyükelçi Ahmet Başar Şen Kürsüyü teşrif etti. Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Berlin Kurban Şenliği’nin sıradan bir şenlik olmadığından bahisle şunları söyledi:

“Kurban Bayramı Müslümanlar için önemli bir bayramdır. Türk Eğitim Derneği geçtiğimiz yıllarda bu önemli bayramımızı sokak şenliği şeklinde düzenleyerek, şenliğe dil din ayırımı yapmadan herkesin her kesimin katılımını sağladı. Benim katıldığım yıllarda yaklaşık 10 bin civarında insan katılıyordu bu şenliğe. Bu büyük bir organizasyondur. Başta Rüştü Kam Bey olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen dernek üyelerine huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi gençlerimize bir şekilde aktarmanın yolunu bulmalıyız. Geleneklerini örf ve adetlerini unutanlar geleceklerini inşa edemezler. Ben bugün, bu önemli bayramda Türk Eğitim Derneği ailesiyle birlikte olmaktan oldukça mutluyum. Ben Rüştü Kam Bey’in davetini alınca bu davete icabet etmeliyim dedim, misafirlerim vardı. Onları uğurladıktan sonra doğruca buraya geldim. Rüştü Bey davetinde, “Sayın Büyükelçim, eğer müsait olursanız gelin birlikte kurban eti yiyelim“ diye yazmıştı. Bu davet samimi bir davetti ve beni oldukça duygulandırdı. Şimdi buradayım. Dileğim, bugün aile içinde kutlanan bu bayramın eskiden olduğu gibi yine 10 binlere hitap edecek şekilde düzenlenmesidir.  Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim, bayramınız kutlu olsun.“

ha-ber.com/Zülfkar Kam/Berlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.